Διπλή ευκαιρία για οφειλέτες να ενταχθούν ξανά στη νέα ρύθμιση των 24-48 δόσεων

Όσοι οφειλέτες ήταν ενταγμένοι στην πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων την 1η Νοεμβρίου 2019 και στη συνέχεια την απώλεσαν καθώς δεν μπόρεσαν να παραμείνουν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις έχουν τώρα μια ακόμα, διπλή ευκαιρία να ενταχθούν και πάλι στη νέα ρύθμιση των 24-48 δόσεων.

Εάν ανήκουν στην κατηγορία των οικονομικά πληγέντων από την πανδημία μπορούν από σήμερα να επανεταχθούν χωρίς κριτήρια και ποινές. Εάν δεν έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία, θα χρειαστεί να περιμένουν έως την 1η Οκτωβρίου προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση επανένταξης η οποία όμως θα χορηγείται με κριτήρια εισοδηματικά και περιουσίας αλλά και πάλι χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη νέα ρύθμιση χρεών της πανδημίας σε έως 60 μηνιαίες δόσεις και επανένταξη σε πάσης φύσεως ρυθμίσεις οφειλών που χάθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων μηνών στη σκιά του κορωνοϊού. Οι αποφάσεις αυτές αναμένεται να οριστικοποιηθούν την Πέμπτη σε τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο της ενδέκατης αξιολόγησης.
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Mάχη το καλοκαίρι

Ο κος Κικίλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως μέσα σε 9 μήνες προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί ύψους 1,5 …