EKT: Mε το βλέμμα στην επικείμενη συνεδρίαση του ΔΣ οι αγορές ομολόγων

Ενισχύονται σήμερα οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, καθώς η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του Covid, στρέφει ολοένα και περισσότερους επενδυτές στην ασφάλεια των κρατικών τίτλων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου Γερμανίας διαμορφώνεται σε χαμηλό (-0,366%) τεσσάρων μηνών.

Στην ευρωζώνη οι αγορές κινούνται με το βλέμμα στραμμένο στην ΕΚΤ, καθώς την Πέμπτη αναμένεται να προσδιοριστεί η πορεία για την επίτευξη του νέου στρατηγικού στόχου που έχει θέσει η Κεντρική Τράπεζα για τον πληθωρισμό, αλλά και τα επόμενα βήματα στο μέτωπο της ποσοτικής χαλάρωσης. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ ενδεχομένως να χρειαστεί να επεκτείνει και ν΄αυξήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, προκειμένου να επιτύχει το νέο στόχο του 2% για τον πληθωρισμό.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 12 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς, διαμορφώθηκε στο 0,68% έναντι -0,39% του αντίστοιχου γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,07% από 1,01% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. 

Στην αγορά συναλλάγματος, πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία ευρω/δολ κυμαίνονταν στο 1,1799 δολ. από 1,1806 δολ. που άνοιξε η αγορά. Τα δυσμενέστερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης και η υποχώρηση των αποδόσεων στη λήξη κρατικών ομολόγων στις ΗΠΑ, περιορίζουν την άνοδο του δολαρίου. Η σύσκεψη της EKT την Πέμπτη και η ανακοίνωση των δεικτών PMI στην Ευρωζώνη την Παρασκευή, αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την πορεία της ισοτιμίας ευρώ/δολάριο. 

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στο 1,1766 δολ..

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024   Ο ΕΟΔΥ προέβη …