Μείωση φορολογητέου εισοδήματος 30%: Ποιες υπηρεσίες είναι στη λίστα

Μείωση φορολογητέου εισοδήματος ίση με το 30% των πληρωμών που έκαναν με πλαστικό χρήμα σε μια μακρά λίστα ελευθέρων επαγγελματιών θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι, ενώ ιατρικά έξοδα τα οποία επίσης καταβάλλονται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής θα μετρούν διπλά στον υπολογισμό του ορίου 30% για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, σύμφωνα με το σχήμα στο οποίο κατέληξε το υπουργείο Οικονομικών. Επίσης, όπως αποκαλύπτεται από τα κείμενα του Ταμείου Ανάκαμψης προχωρά η διαδικασία κατάρτισης διατάξεων νόμου ώστε το μέτρο να τεθεί άμεσα σε ισχύ. 

Συγκεκριμένα, όπως περιγράφεται στα κείμενα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης «για συγκεκριμένες κατηγορίες υπηρεσιών ελεύθερων επαγγελματιών στις οποίες  το επίπεδο των ηλεκτρονικών πληρωμών είναι χαμηλό και συνεπώς αναμένεται υψηλή φοροδιαφυγή, θα αφαιρείται το 30% των εξόδων που πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών για αυτές τις υπηρεσίες και έως 5.000 ευρώ από το φορολογητέο εισόδημα των ατόμων. Αυτό το μέτρο αναμένεται να έχει διάρκεια ισχύος έως και τέσσερα χρόνια.»

Στη λίστα περιλαμβάνονται υπηρεσίες ψυκτικών-κλιματισμού, γραφεία τελετών, δικηγορικές υπηρεσίες, υπηρεσίες αρχιτέκτονα, προσωπικής φροντίδας και νοσηλείας, υπηρεσίες καθαρισμού και συντήρησης, παιδικής φροντίδας, λιμουζίνες και ταξί, καθαριστήρια, υπηρεσίες ενοικίασης σκαφών αναψυχής, υπηρεσίες συμβουλευτικής, φωτογράφοι και οικοδομικές εργασίας. 

Για τα ιατρικά έξοδα, επιλέγεται άλλη οδός αποκάλυψης των συναλλαγών. Τα ιατρικά έξοδα «θα μετράνε διπλά στο όριο των 30% των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Αυτό δεν περιλαμβάνει φαρμακευτικά έξοδα ή έξοδα νοσηλείας.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός στα Χανιά ανατολικά της Γαύδου

Σεισμός τώρα στα Χανιά μεγέθους 3.5 Ρίχτερ με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Γαύδου   …