“Συμβολική” αύξηση του κατώτατου ένα μπουκαλάκι νερό τη μέρα για “συμβολική” ζωή

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επί της ουσίας, «πάγωμα» του κατώτατου μισθού, πανηγυρίζοντας πως πήγε και… κόντρα στους εργοδότες! – Η «αύξηση» φτάνει ή για ένα μπουκαλάκι νερό ή για ένα κουλούρι ή για λίγες τσίχλες (για τα παιδιά) την ημέρα! Προσοχή: Όχι και νερό και κουλούρι και τσίχλες, ένα από τα τρία!

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξή μας που αφορά τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου σε σχέση με τον κατώτατο μισθό. Παρά την αντίθετη εισήγηση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε για φέτος την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης , χωρίς ντροπή. Είχε, μάλιστα, το θράσος, να επισημάνει ότι «η αύξηση την οποία αποφασίζουμε σήμερα προφανώς και δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων. Θέλω να θυμίσω, όμως, ότι έρχεται σε συνέχεια ενός γιγαντιαίου προγράμματος το οποίο ξεπέρασε τα 40 δισ. ευρώ, το οποίο επί 18 μήνες στήριξε το εισόδημα, τις θέσεις εργασίας, αλλά και τη ρευστότητά των επιχειρήσεων».

Τι είπε, λοιπόν, ο πρωθυπουργός; Θα πάρουν «αύξηση» οι εργαζόμενοι στον κατώτατο μισθό 13 ευρώ το μήνα μικτά, δηλαδή την ημέρα ή ένα μπουκαλάκι νερό ή ένα κουλούρι ή  λίγες τσίχλες (για τα παιδιά)! Προσοχή: Όχι και νερό και κουλούρι και τσίχλες, ένα από τα τρία!

Υπενθυμίζουμε ότι ο κατώτατος μισθός είναι 650 ευρώ μικτά, άρα με την «αύξηση» θα φτάσει τα 663 ευρώ. Κι αυτό το κατάφερε η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά την «αντίθετη εισήγηση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων»! Δηλαδή το μισό ευρώ τη μέρα έγινε μετά από πολιτικό… τσαμπουκά απέναντι στους εργοδότες!

Και τι άλλο συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός; Από το «πακέτο» των 40 δισ. ευρώ, που θα πάει όλο στις επιχειρήσεις, μπορεί να προκύψει και κάποια ανάλογη «αύξηση», τάζοντας παράλληλα γενικά θέσεις εργασίας!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε, επίσης, περήφανα: «Η ενίσχυση αυτή έρχεται να τονώσει τους χαμηλότερα αμειβόμενους. Έχει ένα ύψος το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και συμβολικό. Είναι, όμως, απολύτως ρεαλιστική»!

Για να μην κοροϊδευόμαστε: Δεν πρόκειται για αύξηση αλλά για «πάγωμα» του κατώτατου μισθού, αν συνυπολογίσει στοιχειωδώς τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.

Επιπλέον, για να μην ξεχνιόμαστε, ο κατώτατος μισθός παραμένει, εδώ και 9 χρόνια, κάτω και από τα 751 ευρώ που ήταν στις αρχές του 2012.

Κι όλα τα παραπάνω εξελίσσονται ενώ η κυβέρνηση λίγες εβδομάδες πριν πέρασε το νόμο Χατζηδάκη με τον οποίο καταργείται το 8ωρο και θεσμοθετείται το 10ωρο δουλειάς, στο πλαίσιο των «ευέλικτων» μορφών εργασίας.

Πηγή: imerodromos.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός στα Χανιά ανατολικά της Γαύδου

Σεισμός τώρα στα Χανιά μεγέθους 3.5 Ρίχτερ με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Γαύδου   …