Συναγερμός στην Αττική: Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην πυρκαγιά της Σταμάτας

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες και τον αέρα. Απειλούνται σπίτια στην περιοχή. Εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Γαλήνη. Μήνυμα του 112 στους κατοίκους Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες.

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να περιορίσουν και να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στη Σταμάτα Αττικής, το οποίο καίει ανεξέλεγκτο από το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις τελευταίας ανακοινώσεις στο σημείο επιχειρούν 73 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 25 οχήματα, 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Το πύρινο μέτωπο παρουσιάζει συνεχείς αναζωπυρώσεις, εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων, με τη φωτιά σε αρκετά σημεία έχει φτάσει στις αυλές των σπιτιών, ενώ έχουν καταγραφεί και μερικές ζημιές σε σπίτια και οχήματα.

Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Διονύσου έχει εκκενωθεί προληπτικά ο οικισμός Γαλήνη, ενώ το 112 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει η ειδοποίηση της ΓΓΠΠ.

Την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός Π.Σ., Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μεταβαίνει και κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε.

Σημειώνεται, ότι, λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή της με την λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας.

Επείγουσα ειδοποίηση έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει η ειδοποίηση της ΓΓΠΠ.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες», ενώ ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, είπε πως «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες "γλείφουν" και σπίτια».

Φωτιά εκδηλώθηκε και σε άλλη περιοχή του λεκανοπεδίου, στον Βύρωνα, κοντά στην Καισαριανή, χωρίς ωστόσο να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις κοντινές κατοικίες.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …