Ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα σε Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία - Οργή των κατοίκων

«Η φωτιά θα σβήσει όταν φτάσει στη θάλασσα». Αυτό δηλώνουν απελπισμένοι οι κάτοικοι των περιοχών της Εύβοιας που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από την πύρινη λαίλαπα που καίει για τρεις ημέρες.

Παρά τις μεγάλες επίγειες δυνάμεις, η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτη στην περιοχή, με την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να την κηρύσσει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μόλις πριν από λίγη ώρα. 

Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη και πάρα πολλά σπίτια και οχήματα να έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές. 

Με το πρώτο φως της ημέρας δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Κεχριές του Δήμου Ελυμνίων Μαντουδίου-Αγίας Άννας, καθώς η φωτιά  κινείται πλέον απειλητικά με ταχύτητα προς τα εκεί.

Πρόκειται για το 15ο χωριό που εκκενώνεται από την έναρξη της φωτιάς. Τις προηγούμενες ημέρες εκκενώθηκαν, με εντολή της Πυροσβεστικής, τα χωριά και οι οικισμοί Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Χρόνια, Σηπιάδα, Κουρκουλοί, Σκεπαστή, Δαμιά, Όσιος Δαυίδ, Κούλουρος, Μαρούλι, Ροβιές και Παλαιοχώρι, Αμέλαντες και Κεραμειά. Στα περισσότερα χωριά, μετά την εκκένωσή τους, οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυτά.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …