Το ταξίδι της προσφυγοπούλας Αμάλ

Η «μικρή Αμάλ» είναι μία μαριονέτα ύψους 3,5 μέτρων, που δημιουργήθηκε από τη φημισμένη Handspring Puppet Company στην Χίο, Τρίτη 11 Αυγούστου 2021. 

EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΧΟΥΡΗΣ

Η Αμάλ ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ελλάδα από την Χίο απ' όπου θα ταξιδέψει στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες, σε μία «Οδύσσεια 10 εκατομμυρίων βημάτων». 

EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΧΟΥΡΗΣ

Η Αμάλ εκπροσωπεί όλα τα παιδιά-πρόσφυγες, πολλά εκ των οποίων έχουν χωριστεί από τις οικογένειες τους και έχουν χάσει το σπίτι τους και στόχος είναι να μεταδώσει το μήνυμα: «Μην μας ξεχνάτε».

EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΧΟΥΡΗΣ

Η εκστρατεία έχει σκοπό να ενθαρρύνει τον κόσμο να δείξει την ανθρωπιά και τη φιλοξενία του σε εκείνους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα τους και ξεκινήσουν μία νέα ζωή. 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη - Ιερώνυμου την Παρασκευή στην Θήβα

Οι δυο τους αναμένεται να επισκεφθούν την ερχόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων …