Δραματική αύξηση των νεκρών στην Αϊτή από τον σεισμό των 7,2 Ρίχτερ

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Αϊτή που ψάχνουν για επιζώντες στα συντρίμμια που άφησε πίσω της η ισχυρή δόνηση των 7,2 Ρίχτερ. Ο φονικός σεισμός σημειώθηκε στις 08:29 (τοπική ώρα· 15:29 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου, 12 χιλιόμετρα από την πόλη Σεντ-Λουί-ντι-Σιντ, περίπου 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, την Πορτ-ο-Πρενς, σύμφωνα με τα δεδομένα του αμερικανικού ινστιτούτου γεωφυσικών μελετών (USGS).

Ο προηγούμενος απολογισμός των θυμάτων έκανε λόγο για 304 νεκρούς, ωστόσο μέσα σε λίγες ώρες ανακοινώθηκε πως οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 724 νεκρούς, ενώ περισσότεροι από 2.800 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

«Ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης αυξήθηκε σήμερα 15 Αυγούστου σε 724 νεκρούς: 500 στο νότιο τμήμα, 100 στο Γκραν Ανς, 122 στη Νιπς και 2 στο βορειοδυτικό τμήμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η πολιτική προστασία της χώρας.

AP PHOTO

Ο σεισμός προκάλεσε και τεράστιες υλικές ζημιές, καθώς σπίτια, εκκλησίες, καταστήματα, σχολεία και νοσοκομεία καταστράφηκαν ή κατέρρευσαν εντελώς, παγιδεύοντας όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό κάτω από τόνους μπετόν: άγνωστος παραμένει ο αριθμός των εγκλωβισμένων. 

Τα νοσοκομεία έχουν ήδη γεμίσει με τραυματίες, ξεπερνώντας κατά πολύ τις δυνατότητές τους να φροντίζουν ασθενείς με τις εικόνες που φθάνουν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να αποτυπώνουν την τραγωδία που συντελείται.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αριέλ Ανρί κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η Αϊτινή επικεφαλής της οργάνωσης «Σώστε τα Παιδιά - Save the Children», Λέιλα Μπουράλα, μίλησε για  «μέγιστη ανθρωπιστική καταστροφή».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024   Ο ΕΟΔΥ προέβη …