«Στο κόκκινο» από 24 Αυγούστου πέντε ελληνικά νησιά για τη Γερμανία

EUROKINISSI/ ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ/RODOS PRESS/

Σε καραντίνα 10 ημερών θα τίθενται στη Γερμανία από την ερχόμενη Τρίτη 24 Αυγούστου ταξιδιώτες που εισέρχονται στο έδαφός της από την Κρήτη, τη Νάξο, την Κω, τη Μύκονο και τη Ρόδο, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Οι περιοχές αυτές της Ελλάδας, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Υγείας και του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) εντάσσονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου και όσοι ταξιδιώτες δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή δεν έχουν νοσήσει στο παρελθόν από κορονοϊό θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών. Στις πέντε ημέρες θα μπορούν να κάνουν μοριακό τεστ για κορονοϊό και αν είναι αρνητικό, θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Το μέτρο ισχύει για τουρίστες Γερμανούς που επιστρέφουν στην πατρίδα τους αλλά και για πολίτες άλλων χωρών.

Στη ζώνη υψηλού κινδύνου εντάσσονται επίσης και η Ιρλανδία και τα Κανάρια νησιά και η Καταλονία στην Ισπανία. Όλες οι περιοχές αυτές έχουν ενταχθεί στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη του ECDC που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Πηγή: ECDC


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για «κόψιμο» των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και …