Γραφειοκρατία κατά ζώντων και νεκρών

Η Πολεοδομία Μυτιλήνης καταλόγισε απανωτά πρόστιμα στον αποβιώσαντα τον Μάρτιο του 2020 διοικητή του ΚΥΤ Μόριας Γιάννη Μπαλμπακάκη και αξιώνει από τη χήρα του την αποπληρωμή τους, παρότι ο εκλιπών υπέβαλε ένσταση και δικαιώθηκε.

Aκόμα μία ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας κρύβεται πίσω από όσα αποκάλυψε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Βίτσας για το πρόστιμο που βαραίνει την Αφροδίτη Αναγνώστου, σύζυγο του αείμνηστου διοικητή του ΚΥΤ Μόριας Γιάννη Μπαλμπακάκη («Επιτελική ανικανότητα ή αναλγησία;», «Εφ.Συν.», 26/8/2021).

Η κ. Αναγνώστου, που έχασε τον σύζυγο της στις 30 Μαρτίου 2020, καλείται ακόμα και σήμερα να πληρώσει πρόστιμο που είχε βεβαιώσει η Πολεοδομία του Δήμου Μυτιλήνης σε μια διαδικασία που ολοκληρώθηκε μετά την καταστροφή του ΚΥΤ και μάλιστα μόλις στις 15 Απριλίου 2021.

Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά πρόστιμο που καλείται να πληρώσει η κ. Αναγνώστου, αφού η ίδια είδε να παρακρατείται μέρος από την επιστροφή φόρου στον σύζυγό της για το οικονομικό έτος 2019, το τελευταίο για τον αείμνηστο, παρακράτηση που έγινε εξαιτίας άλλου προστίμου για το οποίο είχε προσφύγει ο εκλιπών ενώπιον του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Βορείου Αιγαίου και είχε δικαιωθεί.

Δεύτερο πρόστιμο

Το πρόστιμο αυτό αφορούσε την κατασκευή μιας πτυσσόμενης μεταλλικής γέφυρας που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως σκάλα και η οποία είχε τοποθετηθεί πίσω από την Υπηρεσία Ασύλου πάνω από ένα ρέμα, ώστε να λειτουργεί και ως έξοδος κινδύνου σε περίπτωση ανάγκης.

Η γραφειοκρατική τρέλα μέσα από επίσημα έγγραφα

«Ωστόσο θέλοντας να τιμήσω τη μνήμη του, έσπευσα να το πληρώσω ώστε να μη δημιουργηθεί και κάποια εκκρεμότητα μελλοντικά» λέει στην «Εφ.Συν.» η κ. Αναγνώστου. Στο ίδιο πνεύμα έσπευσε να κάνει και φορολογική δήλωση για τους τρεις μήνες του 2020.

«Τότε όμως διαπίστωσα ότι εκκρεμεί και δεύτερο πρόστιμο, πάλι από την Πολεοδομία του Δήμου Μυτιλήνης με ένδειξη Χ.Κ. 04.02.2021 και ένδειξη τελικής βεβαίωσης 15.4.2021. Ειλικρινά δεν ξέρω ούτε τι σημαίνουν αυτά, ούτε τι να υποθέσω, αφού τότε η Μόρια είχε ήδη καεί, ο σύζυγός μου είχε παραιτηθεί καιρό πριν, ακόμα και το ποια πολεοδομική παράβαση αφορά. Μήπως τελικά όλα αυτά γίνονται εκδικητικά;», σημειώνει.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πρόστιμο αυτό αφορά μια κατασκευή της EASO (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου) έξω από το ΚΥΤ. Αλλά οι αρμόδιοι του Δήμου Μυτιλήνης, επειδή διαπίστωσαν ότι ο ΑΦΜ της EASO ήταν καταχωρημένος στη Μάλτα, το καταλόγισαν μόνο στον ΑΦΜ του Γιάννη Μπαλμπακάκη που βρήκαν διαθέσιμο!

«Οταν διαπίστωσα τι συμβαίνει απευθύνθηκα στον δήμαρχο Μυτιλήνης, κ. Κύτελη, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα» αναφέρει η κ. Αναγνώστου. Τώρα η ίδια ελπίζει η λογική να επικρατήσει και να μην υποχρεωθεί να πληρώσει και το δεύτερο πρόστιμο, αφού ταυτόχρονα έχει να λαμβάνει ακόμα μια μικρή επιστροφή φόρου που αν εκκαθαριστεί άμεσα τότε θα την εισπράξει με την ανάλογη μείωση.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναδρομικά το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Προθεσμία αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε …