Φολέγανδρος: Το Λιμενικό ρυμουλκεί προς άγνωστο προορισμό ακυβέρνητο σκάφος με 100 πρόσφυγες

Φωτογραφία αρχείου

Τη ρυμούλκηση του ακυβέρνητου σκάφους με τους περίπου 100 αβοήθητους πρόσφυγες, το οποίο βρίσκεται έξω από τον κόλπο της Αγκάλης στη Φολέγανδρο, ξεκίνησε το Λιμενικό του νησιού. Ωστόσο, το σκάφος ρυμουλκείται μακριά από το νησί και προς άγνωστο προορισμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι από τους επιβαίνοντες του υπερφορτωμένου σκάφους έχουν ήδη πηδήξει από το πλεούμενο, που φέρει γερμανική και ελληνική σημαία, και βγήκαν στο νησί. Αυτή την ώρα το ιστιοφόρο ρυμουλκείται προς άγνωστη κατεύθυνση και όχι προς τις ακτές της Φολεγάνδρου.

«Εφ.Συν.»

Στην περιοχή κλήθηκαν να κατευθυνθούν σκάφη του Λιμενικού Σώματος. 

Δημοσιογράφος που βρέθηκε στο νησί, αφού δήλωσε την ιδιότητά του και επέδειξε την ταυτότητά του σε όργανο του Λιμενικού Σώματος, δεν μπόρεσε να μάθει πού ρυμουλκείται το σκάφος.

Το στέλεχος του Λιμενικού αρχικά του είπε ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το περιστατικό, και έπειτα από τις επίμονες ερωτήσεις του, και σημειώνοντας ότι «όλοι όσοι είμαστε στην παραλία βλέπουμε τι συμβαίνει» απάντησε ότι «δεν γνωρίζω, δεν έχω ενημέρωση».

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, οι λιμενικές αρχές ζήτησαν από πολίτη που τραβούσε φωτογραφίες όχι μόνο να τις σβήσει, αλλά και να παραδώσει την μηχανή της.
Όταν ρώτησε για ποιο λόγο γίνεται αυτό της απάντησαν ότι είναι κεντρική εντολή του υπουργείου.

Κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού παρακολουθούν την εξέλιξη του περιστατικού και ενημέρωσαν την efsyn.gr.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …