Οικονόμου vs ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ για την αποχή στη Βουλή – Απάντηση ΚΙΝΑΛ – Διαφοροποίηση Λοβέρδου

Πράξη ακραίας πολιτικής υποκρισίας χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ να μην ψηφίσουν την επιβολή κυρώσεων σε όσους εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Οι βολές του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσαν την αντίδραση του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο ένας εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του, ο Ανδρέας Λοβέρδος, διαχώρισε τη θέση του. 

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, «χθες, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισαν την επιβολή κυρώσεων σε όσους εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας τη στάση των δύο κομμάτων στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.

«Πρόκειται για μία πράξη ακραίας πολιτικής υποκρισίας και καταστροφικού καιροσκοπισμού. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αναζητούν ψήφους ακόμα και στην ακραία παραβατικότητα, αδιαφορώντας για τη ζημιά που γίνεται στην προσπάθεια επιστροφής της ζωής όλων μας στην πληρότητα της. Η άρνηση επιβολής κυρώσεων αποτελεί ηθική και πολιτική κάλυψη της παρανομίας, η οποία στρέφεται πρωτίστως εναντίον της κοινωνίας».

Απάντηση ΚΙΝΑΛ

Το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής απάντησε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για τις επικρίσεις που διατύπωσε. 

«Να αφήσει τα γνωστά φθηνά προπαγανδιστικά κόλπα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Γνωρίζει ότι η χθεσινή τροπολογία «κλείνει το μάτι» στους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς που εργάζονται σε δομές υγείας, τους ευνοεί έναντι των λειτουργών του ΕΣΥ οι οποίοι οδηγούνται σε αναστολή εργασίας», τονίζει στην απάντησή του το Κίνημα Αλλαγής.

Κατηγορεί τη ΝΔ υποστηρίζοντας πώς «είναι εκείνη που ψαρεύει ψήφους στους ακραίους που δεν αποδέχονται τον εμβολιασμό».

Η Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζει τη θέση του Κινήματος Αλλαγής υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών η οποία είναι απόλυτα ξεκάθαρη.

Σε εκτενές ενημερωτικό σημείωμα το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει πώς «με τη χθεσινή τροπολογία η Κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους ιδιώτες γιατρούς, τους ευνοεί έναντι των λειτουργών του ΕΣΥ. Αυτό το Κίνημα Αλλαγής δεν το αποδέχεται».

Συγκεκριμένα η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει:

«α. Η Κυβέρνηση ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία
Κατά πάγια τακτική της μέσα στην πανδημία, η Κυβέρνηση έφερε και χθες μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής, εκπρόθεσμη και άσχετη με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, με έξι άρθρα.
β. Έχει ζητήσει οι τροπολογίες που περιλαμβάνουν πολλά άρθρα να ψηφίζονται κατά άρθρο και όχι συνολικά, για να μπορούν τα κόμματα να εκφράζουν αυτούσια τη βούληση τους, χωρίς να πιέζονται από εντυπωσιασμούς, αναγκαστικές υπερψηφίσεις ή αναγκαστικές καταψηφίσεις.
γ. Σύμφωνα με διάταξη της χθεσινής τροπολογίας οι ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεμβολίαστοι γιατροί, συμβεβλημένοι με δομές υγείας ή πρόνοιας δεν τίθενται σε αναστολή εργασίας, όπως οι αντίστοιχοι γιατροί του Δημοσίου. Απλά διπλασιάζεται το πρόστιμο σε περίπτωση υποτροπής!!!
Άλλη μια φορά που η κυβέρνηση της ΝΔ κλείνει το μάτι στους ιδιώτες και δείχνει, έστω και έμμεσα, τις προθέσεις της.

»Γι’ αυτό και απείχαμε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την συγκεκριμένη τροπολογία των 6 άρθρων. Είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να αποφύγουμε αναγκαστικές καταψηφίσεις ή αναγκαστικές υπερψηφίσεις. Για βάλουμε φρένο στον εθισμό της κυβέρνησης στην παραβίαση του Κανονισμού και του Συντάγματος και τις επικοινωνιακές παραστάσεις.

Έθεσε εκ νέου το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων, καθώς, σημειώνεται «δεν μπορεί να συνεχιστεί η συστηματική παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, αλλά και του Συντάγματος το άρθρο 74 παρ.5 εδ.γ΄,δ΄ αφού εισάγονται όχι μόνο εκπρόθεσμες, αλλά εντελώς άσχετες με το περιεχόμενο του ν/σ τροπολογίες και ψηφίζονται "πακέτο" ανεξάρτητα από τον αριθμό των άρθρων που περιλαμβάνουν».

Διαφοροποίηση Λοβέρδου

Διαχωρίζει πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος τη θέση του από το Κίνημα Αλλαγής για τη αποχή που επέλεξε το κόμμα στη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία σχετικά με τη τροπολογία για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Σε ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «βρίσκομαι στη Ρόδο σε περιοδεία και δεν συμμετείχα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες αξιολόγησης της τροπολογίας. Δηλώνω, όμως, ότι εάν ήμουν παρών, την επιβολή προστίμου για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού θα πρότεινα να την ψηφίσουμε όσες αδυναμίες κι αν είχε».

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Λεωφορεία. Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Λεωφορεία ΟΑΣΑ – Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024   Αστικά λεωφορεία ΟΑΣΑ. Στάσεις εργασίας …