Βρετανία: Το στέλεχος Δέλτα έβαλε φρένο στην οικονομική ανάπτυξη τον Ιούλιο

Ο ρυθμός ανάπτυξης στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβραδύνθηκε σημαντικά τον Ιούλιο, με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) να καταγράφει μέτρια αύξηση 0,1%, εμφανώς βραδύτερη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, αντανακλώντας το κύμα μολύνσεων της Covid-19 εξαιτίας του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα.

Ύστερα από ανάπτυξη 1% τον Ιούνιο, οι αναλυτές ανέμεναν επιβράδυνση αλλά αυτή ήταν μεγαλύτερη της αναμενόμενης.

«Με την αύξηση των περιστατικών Covid-19 και την επιδείνωση της έλλειψης προϊόντων και εργαζομένων, η οικονομική ανάκαμψη είναι σε νεκρό σημείο», σχολίασε ο Πολ Ντέιλς από την Capital Economics.

Η χώρα κατέγραψε κορύφωση των μολύνσεων στις αρχές Ιουλίου εξαιτίας κυρίως του Euro, και η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ήρε στα μέσα Ιουλίου σχεδόν όλους τους εναπομείναντες περιορισμούς, όπως η χρήση μάσκας, η κοινωνική αποστασιοποίηση ή περιορισμοί στον αριθμό των παρευρισκομένων στους χώρους θεάματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισραήλ: Ο οίκος S&P υποβαθμίζει το αξιόχρεο του Ισραήλ

"Η πρόσφατη εξάπλωση της σύγκρουσης με το Ιράν μεγεθύνει τους γεωπολιτικούς κινδύνους" Ο διεθνής οίκος …