Έως και 730 ευρώ ο κατώτατος μισθός εντός 2022: Τα σενάρια για διπλή αύξηση

Προσδοκίες για διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022 δημιούργησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. 

«Από την αρχή του χρόνου θα ξεκινήσει η νέα διαδικασία για τον κατώτατο, η οποία θα διαμορφωθεί κατά τον νόμο μέσα στους πρώτους μήνες του 2022. Η κυβέρνηση αφού λάβει υπόψη τις σχετικές εισηγήσεις εργοδοτών -εργαζομένων και αρμόδιων φορέων θα τοποθετηθεί έχοντας ως βούληση στον κατώτατο μισθό να υπάρξει αντανάκλαση αυτού που είπα μιλώντας για κοινωνικό μέρισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού θα ξεκινήσει, όπως είναι γνωστό, την 1η Ιανουαρίου 2022, οπότε και θα αυξηθεί κατά 2% από τα 650 ευρώ στα 663 ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στη συνέχεια θα εκκινήσει μια διαδικασία, στην οποία αν καταλήξουν οι κοινωνικοί εταίροι και τελικά η κυβέρνηση, που θα λάβει και την πολιτική απόφαση, δεν αποκλείεται ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί κατά 5,5% αγγίζοντας τα 700 ευρώ.

Βέβαια, το πιο αισιόδοξο σενάριο κάνει λόγο για αύξηση 10%, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των επενδυτικών οίκων για ανάπτυξη 8%,  οπότε ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 730 ευρώ. 
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΕΒ - Παπαλεξόπουλος: Δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία ο Πρόεδρος του ΔΣ

Ο κ. Παπαλεξόπουλος και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος Βιδάλης, ανακοίνωσαν …