Dell: Απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων-Πολυεθνικές και τράπεζες “χωρίς εργαζόμενους”!

Οι μετοχές της Dell υποχώρησαν 0,6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές

Η Dell καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας καθώς αντιμετωπίζει κατακόρυφη πτώση της ζήτησης για υπολογιστές, και γίνεται έτσι η τελευταία εταιρεία τεχνολογίας που ανακοινώνει χιλιάδες περικοπές.

Η μείωση ανέρχεται στο 5% περίπου του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της Dell, ανέφερε η εταιρεία σε ρυθμιστική κατάθεση νωρίς τη Δευτέρα. Η Dell αντιμετωπίζει συνθήκες αγοράς που «συνεχίζουν να διαβρώνονται με ένα αβέβαιο μέλλον», έγραψε ο CFO Τζεφ Κλαρκ.

Οι μετοχές της Dell υποχώρησαν 0,6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές εν μέσω ευρύτερης πτώσης στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών στις ΗΠΑ.

Οι απολύσεις έχουν πλήξει τον τεχνολογικό τομέα τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων πολλών ανταγωνιστών της Dell. Η HP  με παρόμοιο τρόπο βίωνε «δυσμενείς συνθήκες» και ανακοίνωσε τον Νοέμβριο μείωση έως και 6.000 εργαζομένων. Η Cisco Systems  και η IBΜ δήλωσαν ότι θα διώξουν περίπου 4.000 εργαζόμενους. Ο κλάδος της τεχνολογίας ανακοίνωσε 97.171 περικοπές θέσεων εργασίας το 2022, αυξημένες κατά 649% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

naftemporiki.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …