Στο Πρωτοδικείο Λασιθίου και οι τελευταίοι συμβασιούχοι του Δήμου Πατρέων

Αναζητώντας την ανθρωπιά και τη δικαίωση στην Κρήτη!

Στο Πρωτοδικείο Λασιθίου προσφεύγουν για τη δικαίωση τους την ερχόμενη Τετάρτη στις 31 Μαϊου και οι τελευταίοι συμβασιούχοι του Δήμου Πατρέων που είχαν προσληφθεί αρχικά με προγράμματα του ΟΑΕΔ και εν συνεχεία παρέμειναν στα καθήκοντά τους με δικαστικές αποφάσεις λόγω των αναγκών του Δήμου.

Και γιατί στο Λασίθι; Διότι εκεί φαίνεται ότι τελικά "φωλιάζει" η ανθρωπιά και η δικαιοσύνη!

Το Πρωτοδικείο Λασιθίου, ένα από τα πλέον φιλεργατικά δικαστήρια της χώρας, δεν κάνει "χάρες" στους συμβασιούχους. Αναγνωρίζει όμως με τις αποφάσεις του όλα όσα το πολιτικό σύστημα -εθελοτυφλώντας- κρύβει επιμελώς κάτω από το χαλί. Δεν δικαιώνει απλά τους εργαζόμενους, αλλά δίνει σοβαρή ανάσα στις τοπικές κοινωνίες και τους δημότες μεγάλων αστικών κέντρων που δεν μπορούν να απολαύσουν στοιχειώδεις υπηρεσίες λόγω της υποστελέχωσής τους σε ανθρώπινο δυναμικό. Στην Πάτρα για παράδειγμα, πάνω από 1000 κενές θέσεις σε πράσινο, κοιμητήρια, καθαριότητα, πολεοδομία, ανακύκλωση, βρεφικούς σταθμούς, δημοτικό ηλεκτροφωτισμό και κυρίως διοικητικές υπηρεσίες, έχουν προκαλέσει ασφυξία στην πόλη με ανυπολόγιστη την κοινωνική και οικονομική ζημία τελικά.

Ειδικά στις διοικητικές υπηρεσίες το πρόβλημα σε επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό είναι τεράστιο αφού περί τα 1000 άτομα με συμβάσεις αορίστου χρόνου έχουν συνταξιοδοτηθεί από το 2011 και μετά, δίχως να αντικατασταθούν με μόνιμες προσλήψεις. Το καθεστώς απαγόρευσης προσλήψεων που επεβλήθη ελέω μνημονίων έχει αδρανοποιήσει κυριολεκτικά ακόμα και τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, με αποτέλεσμα να μην αναζητούνται εκατομμύρια ευρώ ανείσπρακτες οφειλές. Ήδη με τις δύο διαδοχικές προσωρινές διαταγές που εξέδωσε πριν από λίγες εβδομάδες το Πρωτοδικείο Λασιθίου για συμβασιούχους του Δήμου Πατρέων, παρουσιάζεται αισθητή βελτίωση στα οικονομικά του Δήμου, καθώς ενισχύθηκαν οι υπηρεσίες του και αυξήθηκε η παραγωγικότητα των υπηρεσιών στην αναζήτηση εσόδων. όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε προϊσταμένη νευραλγικής υπηρεσίας του Δήμου: "με την επαναφορά των συμβασιούχων στα καθήκοντά τους πήραμε ανάσα και μειώνονται σιγά σιγά οι ουρές πολιτών που έρχονταν στο Δήμο να πληρώσουν για παράδειγμα μια απλή κλήση στάθμευσης και περίμεναν έως και 7 ώρες αναμονή αναχωρώντας τελικά εκνευρισμένη και απογοητευμένοι".

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Ergasianews, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Πατρέων, συζήτησε το θέμα με τη νομική υπηρεσία του Δήμου και θα εξετάσουν αν θα παρασταθεί στο δικαστήριο κάποιος εκ των νομικών από την Πάτρα ή αν θα εξουσιοδοτηθεί εξωτερικός δικηγόρος να παρασταθεί για λογαριασμό του Δήμου. Οι δικές μας πληροφορίες πάντως θέλουν τον Αντιδήμαρχο μάλλον να κατατείνει στην υποβολή αιτήματος αναβολής, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτό μπορεί να μη χορηγηθεί και να συζητηθεί η υπόθεση με τη μικρότερη δυνατή αντιδικία, μιας και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη αποφασίσει ότι οι ανάγκες του δήμου σε ανθρώπινο δυναμικό είναι τεράστιες και απαιτείται η άμεση επαναφορά και του τελευταίου συμβασιούχου στη θέση του.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …