Δημιουργία Ξανά: Δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Δεν θα συμμετάσχει στις ερχόμενες Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου η Δημιουργία Ξανά.

Αφού δεν επετεύχθη ο ελάχιστος στόχος του 3% των ψήφων στις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου, παύει να υφίσταται ο εκλογικές συνασπισμός «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» που σχηματίστηκε το 2021 από την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ του Θάνου Τζήμερου και τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ του Φαήλου Κρανιδιώτη με στόχο την κοινή κάθοδο στις εκλογές. Τ

Τα δύο κόμματα πορεύονται πλέον ανεξάρτητα.

Την Τρίτη, 23/05/2023, ο ιδρυτής της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ Θάνος Τζήμερος παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου, όπως είχε ήδη προαναγγείλει από το 2019.

Την Τρίτη 23  και την Τετάρτη  24/05/2023, συγκλήθηκαν τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ, το Πολιτικό Συμβούλιο και η Εθνική Επιτροπή.

Τα αιρετά μέλη της Εθνικής Επιτροπής, εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών του κόμματος, αποφάσισαν παμψηφεί, κατά της συμμετοχής της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ως κόμμα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Το κόμμα εκπροσωπεί, όπως προβλέπεται, ο Α' Αντιπρόεδρος ή/και ο Γενικός Διευθυντής. Επίσης, το Πολιτικό Συμβούλιο, η  Εθνική Επιτροπή, και η Εκτελεστική Γραμματεία του Πολιτικού Συμβουλίου λειτουργούν κανονικά με πλήρη σύνθεση. Το επόμενο Συνέδριο  της Δημιουργίας Ξανά, το οποίο προγραμματίζεται ήδη,  θα εκλέξει τον νέο Πρόεδρο και νέα  μέλη θεσμικών οργάνων.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,0817 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 163,4640 γεν, στο 0,8551 με τη στερλίνα και στο 0,9768 με …