ΣΥΡΙΖΑ: «Επικίνδυνα παιχνίδια Μητσοτάκη σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας»

Απάντηση στον πρωθυπουργό για το ζήτημα της ανοιχτής παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή υπέρ του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ

Απάντηση στη συνέντευξη του πρωθυπουργού όπου έθεσε το ζήτημα της ανοιχτής παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή υπέρ του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ, έδωσε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, καθοδηγούμενοι από την έπαρση και την πρωτοφανή αλαζονεία να μην ανέχονται κανένα άλλο χρώμα στον εκλογικό χάρτη, δεν διστάζουν να παίξουν ακόμη και το επικίνδυνο χαρτί της στοχοποίησης και του διχασμού Ελλήνων πολιτών, υποτιμώντας κατάφωρα την δημοκρατική ψήφο των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας.

Η αντιμετώπιση των Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών της Ροδόπης ως ενεργούμενα ξένης δύναμης και η αμφισβήτηση της δημοκρατικής τους βούλησης αποτελεί μια βαθιά επικίνδυνη πρακτική, που παραπέμπει στις χειρότερες στιγμές διχασμού, προσβάλει τη συνταγματική αρχή της ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους πολίτες και εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους.

Καλούμε τη ΝΔ να μην επιμείνει για λόγους ψηφοθηρικούς σε μια εθνικά επιζήμια στάση, προσβάλλοντας Έλληνες πολίτες επειδή υπερψήφισαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι την υποψήφια της ΝΔ.

Ας αναζητήσουν τα αίτια αυτής της επιλογής όχι σε fake news και σε φοβικά σύνδρομα, αλλά στο γεγονός ότι σε αντίθεση με τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σαφείς προγραμματικές θέσεις και έχει ασκήσει ξεκάθαρες πολιτικές για τις αναγκαίες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη Θράκη και πάντοτε απέναντι σε απαράδεκτες παρεμβάσεις της Τουρκίας στα εσωτερικά μας.

Και αν δεν μπορούν αυτό να το κατανοήσουν, ας καταλάβουν τουλάχιστον το αυτονόητο: ότι το μόνο που καταφέρνουν με το διχασμό της μειονότητας και της τοπικής κοινωνίας στο σύνολό της, είναι να εξυπηρετούν τα σχέδια της Τουρκίας και του Τούρκου Προέδρου» αναφέρει η ανακοίνωση. 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …