Στον «μακεδονικό» αγώνα ρίχνεται η ΝΔ

Είκοσι ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, οι “προεκλογικές μηχανές” της Πειραιώς δουλεύουν στο φουλ

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Το “νήμα” των περιοδειών πιάνει από εκεί που το άφησε την περασμένη εβδομάδα -λόγω κορωνοϊού- ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας στο απαιτητικό πρόγραμμα της προεκλογικής περιόδου.

Είκοσι ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, οι “προεκλογικές μηχανές” της Πειραιώς δουλεύουν στο φουλ και σε σειρά συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν χθες επικαιροποιήθηκε το πρόγραμμα του προέδρου της ΝΔ και των στελεχών της γαλάζια παράταξης για το επόμενο διάστημα.

Πρώτος σταθμός στις επισκέψεις εντός Αττικής για τον Κυριάκο Μητσοτάκης είναι σήμερα η Νέα Ιωνία, μία περιοχή όπου η ΝΔ ανέτρεψε και εκεί τα δεδομένα πετυχαίνοντας μία μεγάλη νίκη και ένα άνετο προβάδισμα στις εκλογές του Μαΐου, σχεδόν 10 μονάδων, λαμβάνοντας ποσοστό 33,11 % και 10.383 ψήφους έναντι 23,91% και 7.499 ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορά που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα δεδομένου ότι η ΝΔ στις εκλογές του 2019 είχε χάσει τη Νέα Ιώνια από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη Νέα Ιωνία, αύριο Τετάρτη, προγραμματίζεται ένα προεκλογικό “τουρ” στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καβάλα, τη Θάσο και τη Δράμα. Όλη η Μακεδονία, άλλωστε, βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής στρατηγικής της Πειραιώς, προκειμένου να “εκτονωθεί” η πίεση που δέχεται σε συγκεκριμένες περιοχές εκεί, η ΝΔ εκ δεξιών της, και γι αυτό το λόγο, λίγες μέρες μετά το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανηφορίσει ξανά προς τη Μακεδονία, για να επισκεφτεί την Πέλλα και την Πιερία.

Όλοι θυμόμαστε τη μάζωξη που έγινε την περασμένη Κυριακή μετά την ορκωμοσία των βουλευτών στη Βουλή, στα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επικρατούσε κλίμα ευφορίας, χαμόγελα, συγχαρητήρια και σε μια μικρή ομάδα βουλευτών πλανιόταν μία “σκιά του ανικανοποίητου” .

Σε ομάδα των βουλευτών της Βορείου Ελλάδας οι οποίοι αμέσως μετά την σύντομη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη αντί να απολαύσουν τα “επινίκια” των εκλογών του Μαΐου, ανηφόρησαν προς τον τρίτο όροφο των γραφείων του κόμματος όπου τους περίμενε ο Γιάννης Μπρατάκος.

Η πρόσκληση αφορούσε τους 12 υποψηφίους που εκλέχθηκαν στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, λόγω του ότι τα αποτελέσματα στις περιφέρειες αυτές και ειδικά στην πρώτη ήταν πολύ κατώτερα του αναμενόμενου με τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ να κερδίζουν μεγάλο μερίδιο των ψηφοφόρων. Ένα πρόβλημα που οφείλεται σε ομάδες και συστήματα που ευδοκιμούν στην ευρύτερη περιοχή και στηρίζουν με θέρμη την Ελληνική Λύση και τη ΝΙΚΗ.

Στο “μακεδονικό” αγώνα ρίχνονται και κορυφαία στελέχη που θεωρούνται εκφραστές του “πιο δεξιού” ακροατηρίου του κόμματος, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδη που αναμένεται να επισκεφτεί τη Θεσπρωτία, την Πέλλα, την Πρέβεζα και την Καστοριά, ενώ θα επισκεφθεί και το Άγιο Όρος και ο Μάκης Βορίδης θα πάει Φλώρινα, Γρεβενά, Κιλκίς και Πιερία.

Υψηλό συμβολισμό έχει η από κοινού επίσκεψη του Νίκου Δένδια και του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον Έβρο με τους δύο πρώην υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας να συμβολίζουν την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση στη φύλαξη των συνόρων. ​

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Περαιτέρω αναβάθμιση από S&P, απάντηση στη μικρόψυχη κριτική

«Η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s μέσα σε πολύ λίγους …