Τώρα και αναδρομική παρακράτηση 0,20 ευρώ

Αρχίζει η εφαρμογή της μηνιαίας εισφοράς 0,20 ευρώ, η οποία παρακρατείται από τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις και αποδίδεται στο Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής με σκοπό την οικονομική ενίσχυση Ομοσπονδιών, Σωματίων και Συνομοσπονδιών Συνταξιούχων.

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διευκρινίζεται ότι, η εν λόγω διάταξη δεν αφορά συνταξιούχους για τους οποίους ήδη παρακρατείται εισφορά υπέρ ενώσεων προσώπων για τις οποίες ορίζεται εισφορά με βάση άλλες διατάξεις.

Προβλέπεται, επίσης, για τους συνταξιούχους που δεν επιθυμούν την παρακράτηση, η δυνατότητα υποβολής έγγραφης δήλωσης στην αρμόδια υπηρεσία του ασφαλιστικού τους φορέα, προκειμένου από την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος να σταματήσει η παρακράτηση της εν λόγω εισφοράς.

Επιπροσθέτως, ορίζεται ως ημερομηνία έναρξης της παρακράτησης η πρώτη του μεθεπόμενου μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου, δηλαδή η 1/7/2016.

Συνεπώς, η αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Πληροφορικής Ο.Π.Σ./Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. θα προβεί σε εφάπαξ παρακράτηση αναδρομικά του ποσού από 1/7/2016, αφού παρέλθει ένας ημερολογιακός μήνας από την κοινοποίηση της παρούσας εγκυκλίου (μέσω ανάρτησης στην διαύγεια) προκειμένου να ενημερωθούν οι συνταξιούχοι σχετικά με την δυνατότητα να δηλώσουν - αιτηθούν την εξαίρεσή τους.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Survivor 2024: «Στην κόψη του ξυραφιού» οι σχέσεις Περπατάρη και Ταλαδιανού

«Για να το είπα, σαν βλάκας θα έκανε», σχολίασε ο Περπατάρης Σε οριακό επίπεδο έχει …