Αποκατάσταση των ασφαλιστικών αδικιών του νέου νόμου ζητεί η ΓΣΕΕ


Επιστολή στον Γ.Κουτρουμάνη
Την επαναπροώθηση της μεταβατικής διάταξης για τη συνταξιοδότηση με 37ετία χωρίς όριο ηλικίας, καθώς και όσες άλλες είναι απαραίτητες για την άρση των αδικιών του ν. 3863/2010 ζητεί με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη η ΓΣΕΕ.

Η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι στο σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, που είχε τεθεί υπόψη της Συνομοσπονδίας στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου, συμπεριλαμβάνονταν διατάξεις για την αποκατάσταση αδικιών που υφίστανται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με τον ασφαλιστικό νόμο 3863/2010.

Όμως προσθέτει, παρά τις δεσμεύσεις του

υπουργείου, δεν περιλαμβάνονταν διάταξη για τους ασφαλισμένους του ιδιωτικού τομέα, που προσδοκούσαν να κάνουν χρήση του δικαιώματος συνταξιοδότησης χωρίς όριο ηλικίας μετά από 37 έτη πραγματικής εργασίας τους, αλλά παγιδεύθηκαν στην ραγδαία αύξηση των ορίων ηλικίας από 1ης-1-2011 και την έλλειψη μεταβατικών διατάξεων.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου, οι διατάξεις αυτές «έπεσαν ''θύμα'' των μηνυμάτων δημοσιονομικής πειθαρχίας, ως παρεκκλίσεις στα συμφωνημένα με τους διεθνείς δανειστές μας».

Τέλος, η Συνομοσπονδία επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι «ο ν. 3863/2010 χρήζει ριζικής αναθεώρησης σε πολλές διατάξεις του, στη βάση των εναλλακτικών τρόπων και μεθόδων αποτελεσματικής αντιμετώπισης της μακροχρόνιας βιωσιμότητας και της κοινωνικής αποτελεσματικότητας του ασφαλιστικού συστήματος που έχει προτείνει η ΓΣΕΕ».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Κυρώσεις εάν η Τουρκία προχωρήσει σε παράνομη συμφωνία για ΑΟΖ με Συρία

«Οι πληροφορίες περί επικείμενης συμφωνία συνιστούν μια νέα σοβαρότατη απόπειρα παραβίασης του Δικαίου της Θαλάσσης», …