Ανησυχούν οι εργαζόμενοι της Crown Hellas

Ανησυχούν οι εργαζόμενοι της Crown Hellas
Προβληματισμός λόγω συγχώνευσης από την Lomond

Τον προβληματισμό τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι στην Crown Hellas (πρώην Hellas Can) σχετικά με τη διατήρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας από τη Lomond.

Οι εργαζόμενοι στα τρία εργοστάσια της εταιρείας σε Πάτρα, Κόρινθο και Θεσσαλονίκη απάντησαν σε επιστολή της διοίκησης που τους ζητούσε τη γνώμη τους για τις επιπτώσεις της δημόσιας πρότασης στην εργασιακή τους κατάσταση.

Και τα τρία σωματεία
 ανεξάρτητα με την εξέλιξη της Δημόσιας Πρότασης θέλουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα εργοστάσια, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να μην αλλάξουν οι συλλογικές συμβάσεις και ο χρόνος απασχόλησής τους να προσμετράται από το χρόνο της πρόσληψης.

Στο πληροφοριακό δελτίο της Lomond αναφέρονται τα εξής:

«O Προτείνων δεν σχεδιάζει να επιφέρει ουσιώδεις αλλαγές στους όρους εργασίας και στο συνολικό αριθμό των απασχολούμενων και των διευθυντικών στελεχών της Εταιρείας ή της θυγατρικής της,
αν και θα εξετάσει τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα για την καταλληλότερη αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού και τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των ανθρωπίνων πόρων».

Βεβαίως στην επιστολή των εργαζομένων ζητείται η φράση «ουσιώδεις αλλαγές» να διευκρινισθεί περαιτέρω από τη διοίκηση.

Σημειώνεται ότι η Crown Hellas σύνηψε πρόσφατα με τους εργαζομένους της μακροχρόνιες συμφωνίες που εκτείνονται μέχρι και το έτος 2012.

Εν τω μεταξύ, ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος της διοίκησης της Crown Hellas, η Eurobank EFG Equities δημοσίευσε την έκθεση αποτίμησης της εταιρείας και όρισε ως δίκαιη αποτίμηση ένα εύρος τιμων μεταξύ 13,15 ευρώ έως 14,33 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Lomond προσφέρει 13,5 ευρώ ανά μετοχή ως τίμημα στη δημόσια πρόταση.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΥΠΕΘΟ: Για πρώτη φορά με ελάχιστο τίμημα και ηλεκτρονικές δημοπρασίες οι παραχωρήσεις αιγιαλών

Για τις παραχωρήσεις που θα γίνουν ώς τις 31 Δεκεμβρίου 2025 έχει τεθεί μία ακόμη …