Η δικαιοσύνη επιστρέφει κομμένα επιδόματα

Απόφαση Αρείου Πάγου επιστρέφει
κομμένο επίδομα 176 ευρώ
 σε εκπαιδευτικούς. Ανοίγει ο δρόμος
 για δικαίωση και άλλων επαγγελματιών
που δεν το έχουν πάρει

Ενώ διαρκώς κόβονται επιδόματα, απόφαση του Αρείου Πάγου υποχρεώνει το Δημόσιο να καταβάλει αναδρομικά στους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επίδομα 176 ευρώ.
Βάσει της απόφασης, κρίθηκε αντισυνταγματική η υπεξαίρεσή τους δεδομένου ότι το συγκεκριμένο επίδομα έχει ήδη χορηγηθεί σε πολλές άλλες κατηγορίες εργαζομένων υπό ανάλογες συνθήκες.
Μετά από αυτή την απόφαση, με την οποία δέχεται ότι το επίδομα αποτελεί ουσιαστικά προσαύξηση του μισθού, ανοίγει και ο δρόμος για τη δικαίωση όποιων άλλων κατηγοριών εργαζομένων δεν το έχουν λάβει.
Η δικαστική απόφαση ενισχύει την προοπτική αναδρομικής καταβολής στους συμβασιούχους γενικότερα, δικαιώνοντας εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου.
Να σημειωθεί, τέλος, πως δεν δέχεται την επέκταση του επιδόματος μόνο στις κατηγορίες εκείνες που έχουν ειδικό μισθολόγιο ή παίρνουν άλλη πρόσθετη μισθολογική παροχή που αντισταθμίζεται με το επίδομα των 176 ευρώ, όπως οι γιατροί, οι εξεταστές υποψήφιων οδηγών και οι εργαζόμενοι σε δημοτικές επιχειρήσεις.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ.Χατζηδάκης: Εμπαιγμός των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό με τα ένσημα

Όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμού-Τουρισμού Ένα νέο ακόμη πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της …