Τραγικές ελλείψεις υλικών και φαρμάκων στα δύο νοσοκομεία - Κλείνουν το καλοριφέρ το βράδυ στο Νοσοκομείο του Ρίου!

Κάτι παραπάνω από τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία και η εικόνα μέρα με τη μέρα, αντί να καλυτερεύει, χειροτερεύει. Είναι χαρακτηριστικό ότι...

Αρεταίειο και το Αιγινήτειο βάζουν "λουκέτο" λόγω ελλείψεων και δεν μπορούν πλέον να δέχονται ασθενείς, ενώ την ίδια ώρα μεγάλες ελλείψεις παρατηρούνται και στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, το Ρίο και τον Άγιο Ανδρέα.

Στην περίπτωση του πρώτου είναι πρόσφατα τα παραδείγματα όπου τα καλοριφέρ κλείνουν το βράδυ ακόμα και στη μαιευτική, όπου φιλοξενούνται νεογέννητα και λεχώνες, για λόγους οικονομίας
 πετρελαίου, μιας και δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ παρατηρουνται ελλείψεις σε πεταλούδες, σύριγγες και άλλα βασικά υλικά.

Επίσης πρόσφατο είναι το παράδειγμα ως προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της έλλειψης φαρμάκων απαραίτητων για τους ογκολογικούς ασθενείς!

Μια απο τα ίδια όμως έχουμε και στον Αγιο Ανδρέα, όπου οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, βάζουν πολλές φορές χρήματα από την τσέπη τους για να αγοράσουν βαμβάκι, γαζες και οινόπνευμα!

Οι περιπτώσεις Αρεταίειου και Αιγινήτειου

Μετά από συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν διοικητικοί, γιατροί και πανεπιστημιακοί, διαπιστώθηκε ότι λόγω έλλειψης κονδυλίων, τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Ακόμα το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο δεν μπορούν πλέον να συμμετέχουν στις εφημερίες και αποφασίστηκε να σταματήσουν να κάνουν εισαγωγές ασθενών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τρόφιμα, ούτε για καύσιμα αλλά ούτε και για φάρμακα. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ήδη έχουν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …