ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Δικογραφία για παράνομη ιδιοποίηση χρημάτων στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α), σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Η συνολική ζημιά σε βάρος του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. ανέρχεται στο ποσό των 199.350,72 €.
Η… ιδιοποίηση, σύμφωνα με την αστυνομία, έγινε από προσωπικό του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α, από το έτος 2007 έως και το έτος 2009. Τον Οκτώβριο του 2010 σε έλεγχο εκκρεμοτήτων, που διενεργήθηκε λόγω αποχώρησης γυναίκας υπαλλήλου σε συνταξιοδότηση, διαπιστώθηκαν ατασθαλίες στα παραστατικά Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής (Χ.Ε.Π.), που αφορούσαν αποδόσεις...
χρηματικών ποσών σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης προσωπικού. Οι ατασθαλίες αφορούσαν ανακολουθίες και κενά στην ταξινόμηση των ενταλμάτων και των δικαιολογητικών τους, για τα έτη 2007, 2008, και 2009, ενώ δεν βρέθηκαν και ορισμένα από αυτά. Τα αποτελέσματα του ελέγχου υποβλήθηκαν με πρακτικό του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, η οποία στη συνέχεια παρήγγειλε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Στο πλαίσιο της Προκαταρκτικής Εξέτασης ερευνήθηκε και κατασχέθηκε το απαιτούμενο υλικό και διαπιστώθηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης προσωπικού, συντάσσονταν, με τη χρήση των ίδιων δικαιολογητικών, περισσότερα του ενός Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής (Χ.Ε.Π.). Στη συνέχεια, εκταμιεύονταν τα ποσά των Χρηματικών Ενταλμάτων που αφορούσαν την ίδια υπόθεση, εκ των οποίων το ένα αποδιδόταν κανονικά στα δικαιούχα Ασφαλιστικά Ταμεία, τα δε υπόλοιπα (ένα ή περισσότερα) παρακρατούνταν παράνομα.
Για την ίδια υπόθεση διενεργείται έλεγχος και από Οικονομικούς Επιθεωρητές, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου υπάγεται ως ασφαλιστικός φορέας το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.
Επιπλέον, ενημερώθηκε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ύποπτες ή ασυνήθιστες συναλλαγές.
Η δικογραφία, που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …