ΓΣΕΕ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ
ΤΗΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Η ΓΣΕΕ και η Γραμματεία Υγιεινής και Ασφάλειας της Συνομοσπονδίας χαιρετίζουν την 28η Απριλίου που έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία με αφορμή τα εργατικά ατυχήματα που κάθε χρόνο αγγίζουν τα 337 εκ. και από αυτά τα 2,3 εκ. είναι θανατηφόρα σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας.
Ο ρόλος του συστήματος διαχείρισης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία είναι να αποτελέσει ένα εργαλείο διασφάλισης και συνεχούς βελτίωσης των συνθηκών εργασίας. Απαιτεί ισχυρή δέσμευση, αποτελεσματική συνεργασία με συγκεκριμένες δράσεις από κυβερνήσεις, εργοδότες αλλά και εργαζόμενους όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας σύμφωνα με την οποία η εκπαίδευση των εργαζομένων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας αποτελεί σημαντική στρατηγική ενάντια στα εργατικά ατυχήματα.
Η έκθεση που επισυνάπτεται αποτελεί ένα παγκόσμιο οδηγό που στοχεύει στη βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας αλλά και στην πρόληψη των ατυχημάτων και ασθενειών στο χώρο εργασίας καθώς και στην προστασία της υγείας των εργαζόμενων .

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ.Χατζηδάκης: Εμπαιγμός των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό με τα ένσημα

Όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμού-Τουρισμού Ένα νέο ακόμη πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της …