ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ : 1938 - ΤΜΗΜΑ: Γ.Σ.Ε.Ε.
FEDERATION OF MECHANIC – ENGINEERS & STOKERS OF GREECE
HEAD OFFICE – 10432  ATHENS – SOLOMOY 65
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ 65, 5ος  όροφος Τ.Κ. 10432 Τηλ.-Fax: 2105233503
e-mail: omtellados@yahoo.gr  
Αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθ. 791/89 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθήνας.
********************************************************************************
Αρ. πρωτ.   1967         Aθήνα,   28-4-2011                                          
Συνάδελφοι,
Ένα χρόνο μετά την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, η κυβέρνηση και η τρόικα κλιμακώνουν την επίθεσή τους σε βάρος των εργαζομένων. Η αγορά εργασίας απορρυθμίζεται πλήρως, ενώ δικαιώματα και ελευθερίες, που κατακτήθηκαν μέσα από πολύχρονους και μαζικούς αγώνες του Εργατικού Κινήματος, συρρικνώνονται καθημερινά.
125 χρόνια μετά τον γενικό ξεσηκωμό των του Σικάγο, το αίτημα για αξιοπρεπή δουλειά στην Ελλάδα του Μνημονίου γίνεται περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

Εργατικών Συνδικάτων
Η «Ελληνική Πρωτομαγιά του 2011» πρέπει να γίνει η απαρχή νέων δυναμικών κινητοποιήσεων του κόσμου της μισθωτής εργασίας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βρεθούν σε θέσεις μάχης για την ανατροπή όλων εκείνων των μέτρων, που βυθίζουν τη χώρα σε ένα νέο «εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα» και τα εργατικά νοικοκυριά της στη φτώχεια και την ανέχεια.
Η φετινή πρωτομαγιά δεν είναι αργία, παρόλο που συμπίπτει με την αργία της Κυριακής, είναι απεργία και αφετηρία της αντεπίθεσης των εργαζομένων απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης.
Σε αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων στις κατά τόπους συγκεντρώσεις και ενώνουμε δυναμικά τη φωνή μας με τα εκατομμύρια των εργαζόμενων σε ολόκληρο τον κόσμο, διεκδικώντας να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση των χρηματαγορών.
       Επίσης  η  Ομοσπονδία  Μηχανικών  Θερμαστών  Ελλάδος  συμμετέχει  στην  Γενική  Απεργία  που  προκήρυξε  η  ΓΣΕΕ  για  τις   11  του  Μάη,  ημέρα  Τετάρτη    και  καλεί  όλα  τα  σωματεία  μέλη  της  να  συμμετάσχουν  μαζικά.
      Το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί και πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς και συσπείρωσης ευρύτατων κοινωνικών δυνάμεων. Να ηγηθεί του αγώνα για απεμπλοκή της χώρας από το καταστροφικό Μνημόνιο, δημιουργώντας τις πολιτικές προϋποθέσεις για μια άλλη πορεία της χώρας.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
 
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στο προεκλογικό «πλάνο» επιστρέφει ο πρωθυπουργός – Οι στοχεύσεις και οι προσδοκίες

Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των περιοδειών του για τις ευρωεκλογές θα επισκεφτεί σήμερα τη Λέσβο …