«Όχι» στην υπουργική απόφαση κατάργησης του ΙΓΜΕ

Την απόφαση της διϋπουργικής επιτροπής για κατάργηση του ΙΓΜΕ, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης, καθώς αν υλοποιηθεί η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα που δεν θα διαθέτει έναν ανεξάρτητο φορέα για τη γεωλογική και μεταλλευτική έρευνα.
Στην ανακοίνωσή του συνδικάτου εργαζομένων σημειώνεται:
«Χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ, ένα ερευνητικό Ινστιτούτο με

μακροχρόνια θετική πορεία σε θέματα που αφορούν την μεταλλευτική βιομηχανία, την ενεργειακή αυτονομία της χώρας, την έρευνα του υπόγειου υδατικού δυναμικού, την προστασία του περιβάλλοντος, η Κυβέρνηση το θεωρεί πρακτικά περιττό και προβαίνει στη διάλυσή του.

Το αποτέλεσμα θα είναι μια διεθνής πρωτοτυπία: να είμαστε η μοναδική χώρα χωρίς έναν ανεξάρτητο φορέα για τη γεωλογική και μεταλλευτική έρευνα.
Το επί δεκαετίες προσφερόμενο ερευνητικό έργο του ΙΓΜΕ (νερά, ενεργειακά ορυκτά, γεωθερμία, προστασία περιβάλλοντος, γεωτεχνικές μελέτες κλπ.) συνδέεται άμεσα με την αναπτυξιακή πορεία και θεωρούμε απαραίτητη τη λήψη μέτρων για την αναβάθμιση και όχι τη διάλυση του Ινστιτούτου.
Το ΙΓΜΕ περιλαμβάνεται στους φορείς των οποίων η προσφορά έχει καταξιωθεί στην κοινωνία, και γι’ αυτό πρέπει να στηριχθούν και αναπτυχθούν από όλους τους τοπικούς φορείς, για τη διασφάλιση της ύπαρξης του Ινστιτούτου και των Περιφερειακών του Μονάδων και την αναβάθμιση του ρόλου του στη λύση των προβλημάτων.
Καλούμε το ΥΠΕΚΑ και τη Διοίκηση του ΙΓΜΕ να απαιτήσουν την άμεση ανάκληση της απόφασης.
Καλούμε όλους τους επιστημονικούς φορείς της έρευνας, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τους πνευματικούς ανθρώπους που κατανοούν τη σημασία της έρευνας του ορυκτού πλούτου, να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας για την αποτροπή της διάλυσης του ΙΓΜΕ».
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …