ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Σύσκεψη πραγματοποιούν την Παρασκευή 10-06-2011 στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης στις11.00 τα Σωματεία Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων. Όπως αναφέρουν τα σωματεία είναι η ώρα για τα προβλήματα της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και όλων των δημοτών, ενώ καλούν συνδικαλιστικούς φορείς και σωματεία, εκτιμώντας ότι η επιστημονική και επαγγελματική τους ιδιότητα θα είναι πολλαπλά χρήσιμη για την διαμόρφωση ενός πλαισίου αντιμετώπισης της κατάστασης.
 Ακολουθεί η ανακοίνωση των σωματείων:


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                         Πάτρα  6-6-2011                       
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
& ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ & ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Με ένα  πολυδιαφημισμένο σχεδιασμό της, η δημοτική αρχή φιλοδοξεί να λύσει το πρόβλημα της Καθαριότητας του νέου διευρυμένου Δήμου Πατρέων.
Τα πρώτα αποτελέσματα της υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού είναι οι απερίγραπτες πια συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας όλων των δημοτών από τη μια άκρη του νέου μεγάλου Δήμου μέχρι την άλλη και κυρίως των απομακρυσμένων και υποβαθμισμένων λαϊκών περιοχών. Οι περιφερειακοί δήμοι που ενσωματώθηκαν με τον Καλλικράτη στο νέο διευρυμένο Δήμο της Πάτρας ζουν ένα εφιάλτη. Τα σκουπίδια παραμένουν πια επί βδομάδες στους δρόμους της Πάτρας, στις πόρτες και στα παράθυρα των δημοτών, οι κάδοι έχουν να πλυθούν 6 μήνες, η δυσοσμία αφόρητη, ενώ η ζέστη του καλοκαιριού δείχνει ήδη όλο και πιο απειλητική με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αυτά είναι τα ορατά αποτελέσματα του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής.
Δεν είναι  όμως μόνο  αυτά. Η δημοτική αρχή «συμπίεσε» πραγματικά το εργατικό κόστος, με την περικοπή όμως των αποδοχών των εργαζομένων, την αύξηση την εργασίας των εργαζομένων κατά 30% με ανάλογη μείωση του μισθού τους, στέλνοντας τους ταυτόχρονα στον καρκίνο και τις αρρώστιες μια ώρα νωρίτερα.
 Η λογιστική λογική που χρησιμοποιεί η δημοτική αρχή για την εκπόνηση αυτού του σχεδιασμού , τα αποτελέσματα που έχει δημιουργήσει, το πολεμικό κλίμα που επέβαλε επικοινωνιακά απέναντι στους εργαζόμενους, διαμόρφωσαν το τελικό περιβάλλον, απ΄ το οποίο οι μόνοι που ωφελούνται είναι οι καιροσκόποι μεγαλοεργολάβοι, ιδιώτες, που καραδοκούν να θησαυρίσουν από την εκμετάλλευση των σκουπιδιών και του πατραϊκού λαού.
Αυτό το κλίμα και αυτό το περιβάλλον το δημιούργησε η δημοτική αρχή.
 Δεν γνωρίζουμε αν, όλα αυτά τα αποτελέσματα αποτελούν  αναγκαίο κακό ή είναι προϋπόθεση.
Αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι ότι αν όλα τούτα τα αποτελέσματα  και θλιβερές επιπτώσεις αυτού του σχεδιασμού, αποτελούν επικινδυνότητα για την υγεία και την ασφάλεια όλων των κατοίκων, είναι φανερό ότι για τους εργαζόμενους που επί οκτάωρο είναι σε απευθείας επαφή με τα σκουπίδια, αποτελούν βέβαιο θάνατο. Αν σ΄ όλα αυτά προστεθούν οι ελλείψεις στα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, η προστασία τους στους χώρους δουλειάς σε συνδυασμό με το γνωστό πλέον πρόβλημα της Ξερόλακα είμαστε στο ¨και πέντε¨ προς το θάνατο, με προίκα όλες τις ηπατίτιδες  για μας και τις οικογένειές μας.
 Η υγεία των εργαζομένων βρίσκεται λοιπόν σε κίνδυνο.
Με βάση λοιπόν αυτό το τοπίο σας καλούμε να συμμετέχετε στην σύσκεψη την Παρασκευή 10-06-2011 στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης στις 11.00 η ώρα για τα προβλήματα της  υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και όλων των δημοτών, εκτιμώντας ότι η επιστημονική και επαγγελματική σας ιδιότητα θα είναι πολλαπλά χρήσιμη για την διαμόρφωση ενός πλαισίου αντιμετώπισης της κατάστασης.

ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΙΑΤΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ                            ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ    
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αριθμός εισακτέων στα ΑΣΕΙ και στις ΑΣΣΥ 2021-2022

Αριθμός εισακτέων στα ΑΣΕΙ και στις ΑΣΣΥ 2021-2022 Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και Ανώτερες …