Αγανακτισμένοι Εργαζόμενοι του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

Στις 8 Ιουνίου 2011 σύμφωνα με το ΦΕΚ Αρ. φύλλου 171 ΔΥ1δ/144270 διορίζεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου από τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, με την εξής σύνθεση:

Πρόεδρος: Ι. Λεκκάκης, Αντιπρόεδρος Ι. Παρασκευαίδης και Τακτικά Μέλη: Γ. Μουτσόπουλος, Π. Φουντεδάκη, Ν. Αναστασίου, Γ. Ανδρουλάκης, και Ι. Ιωαννίδης ως εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ωνάση.
Στη 2η Συνεδρίασή του το Δ.Σ. στα τέλη Ιουνίου, αποφάσισαν τη μη ανανέωση της σύμβασης του Γ. Διευθυντή κ. Ε. Περράκη η οποία έληγε 30/6/2011. Ενώ όλοι μας περιμέναμε την προκήρυξη της θέσεως και την επιλογή του νέου Γ.Δ. με έκπληξη διαπιστώσαμε το απίστευτο που ξεπερνά σε προκλητικότητα πολλά από αυτά που έχουν συμβεί έως σήμερα σε αυτή τη χώρα.

Την 1η Ιουλίου 2011 η
αρμόδια υπηρεσία του Ωνασείου ανήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας την πρόσληψη του κ. Γ. Μουτσόπουλου «Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου» στη θέση του Γ.Δ. με μηνιαίο μισθό περίπου 8.000 ευρώ. Την επομένη ενημερώθηκε και το ταμείο ασφάλισης που χορηγεί τη σύνταξη στον κ. Γ. Μουτσόπουλο για να προβεί στη παρακράτηση που προβλέπει ο νόμος, (ο κ. Γ. Μουτσόπουλος είναι 70 ετών συνταξιούχος του ελληνικού δημοσίου με 2.000 ευρώ σύνταξη). Στις 10 Ιουλίου 2011 προκηρύσσεται από το Διοικητικό Συμβούλιο (τον κ. Μουτσόπουλο και τους λοιπούς) η θέση του Γενικού Διευθυντή για την οποία ήδη έχει προσληφθεί από 1η Ιουλίου 2011 ο κ. Γ. Μουτσόπουλος. Η κατάθεση υποψηφιοτήτων λήγει την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011. Η τριμελής «στημένη» επιτροπή που θα κληθεί να συνεδριάσει τις επόμενες μέρες έχει ήδη πάρει εντολή για τον κ. Μουτσόπουλο. Το Δ.Σ. θα συνεδριάσει την 26η Ιουλίου όπου «ο κ. Γ. Μουτσόπουλος & οι λοιποί» & τυπικά θα επικυρώσουν την πρόσληψη που ήδη έχουν κάνει. Στον Ιδρυτικό Νόμο του Ω.Κ.Κ. προβλέπεται ρητά, ότι, κανένα μέλος του Δ.Σ. τακτικό ή αναπληρωματικό δεν μπορεί να έχει έμμισθη σχέση με το Ωνάσειο. Επίσης για να λάβει κάποιο μέλος του Δ.Σ., θέση, η οποία θα αποφέρει χρηματική αποζημίωση πρέπει πρώτα να έχει υποβάλει την παραίτησή του στον Υπουργό Υγείας με τη νόμιμη διαδικασία δηλαδή επίσημη κοινοποίηση με αρ. πρωτ. & απόφαση αποδοχής παραίτησης από το Υπουργό. Αλήθεια ο Υπουργός κ. Λοβέρδος & o Γ. Γραμματέας κ. Πολύζος είναι γνώστες;

Αυτά δεν γίνονταν ούτε στην περίοδο των μεγάλων ρουσφετολογικών προσλήψεων!!!
Στις συνεδριάσεις αυτές και στις «αλλοιωμένες αποφάσεις του νέου Δ.Σ.», συμμετέχει έγκριτη και επιφανής Νομικός της ελληνικής κοινωνίας, καθώς και ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ωνάση που φαίνεται να συμφωνεί με όλα αυτά τα «στημένα».
Θα παρακαλούσαμε όλους εσάς τους δημοσίους λειτουργούς που ενδιαφέρεστε για το δημόσιο συμφέρων να το διερευνήσετε δημοσιογραφικά - δεοντολογικά το νέο σκάνδαλο και να ευαισθητοποιήσετε σε κάθε αρμόδιο και τυπικά-νομικά υπεύθυνο φορέα προς διερεύνηση, επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης κλπ καθώς και εμείς προσπαθήσαμε να γνωστοποιήσουμε το θέμα στον κ. Α. Λοβέρδο Υπουργό Υγείας χωρίς καμία απάντηση. Εάν κάποιοι συνεχίσουν να κάνουν πως δεν κατάλαβαν τη έγινε, θα στείλουμε άμεσα στις εφημερίδες αντίγραφα των πρακτικών του Δ.Σ. τα αρχικά και τα αλλοιωμένα-τροποποιημένα με συστημένα φωτοαντίγραφα ίσως και σε κάποιον εισαγγελέα για να ασχοληθεί εκτεταμένα με το θέμα.

Φτάνει πια ο διασυρμός του Ωνασείου,

Αγανακτισμένοι & όχι διεφθαρμένοι εργαζόμενοι του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ.Χατζηδάκης: Εμπαιγμός των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό με τα ένσημα

Όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμού-Τουρισμού Ένα νέο ακόμη πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της …