Προστασία μητρότητας και σε αλλαγή εργασίας

Διατηρείται το δικαίωμα προστασίας από απόλυση λόγω μητρότητας, ακόμη και σε περίπτωση αλλαγής εργασίας και μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου χρόνου των 18 μηνών, σύμφωνα με νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε ως προσθήκη στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.
Επίσης, στη σχετική διάταξη (άρθρο 36), που όριζε ότι απαγορεύεται και είναι απόλυτα άκυρη η καταγγελία της σύμβασης ή σχέσης εργασίας εργαζόμενης από τον εργοδότη της, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και για το χρονικό διάστημα 18 μηνών μετά τον τοκετό ή κατά την απουσία της για μεγαλύτερο χρόνο, λόγω ασθένειας που οφείλεται στην κύηση ή τον τοκετό, εκτός εάν υπάρχει σπουδαίος λόγος για καταγγελία, προστίθεται νέο εδάφιο. Ορίζεται ότι η εργαζόμενη προσλαμβάνεται, χωρίς να έχει προηγουμένως απασχοληθεί αλλού, πριν συμπληρώσει 18 μήνες από τον τοκετό, ή το μεγαλύτερο χρόνο που προβλέπεται, όσο και έναντι νέου εργοδότη, στον οποίο προσλαμβάνεται και μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου χρόνου.
Με άλλη προσθήκη προβλέπεται η εξαίρεση γιατρών κατά την άσκηση καθηκόντων τους σε ασφαλιστικό φορέα από οποιαδήποτε παροχή υπηρεσιών ασφαλισμένου σ΄ αυτό, εφόσον ο ασφαλισμένος εργάζεται σε επιχείρηση στην οποία ο γιατρός ασκεί καθήκοντα γιατρού εργασίας. Ακόμη ορίζεται ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί στα νοσοκομεία του ΙΚΑ που εντάχθηκαν στο ΕΣΥ παραμένουν στην ειδικότητά τους με προσωποπαγή θέση. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν κενές θέσεις, μπορούν να μετακινούνται σε νοσοκομεία όπου χορηγούνται ειδικότητες στην ίδια Υγειονομική Περιφέρεια.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιστολή ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Μπορέλ για τις συγκρούσεις σε Ιερουσαλήμ-Γάζα

Επιστολή προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Ζοζέπ …