Νίκη για τους εργαζομένους της «Απογευματινής»

Νίκη -δικαστική και ηθική- είναι για τους εργαζομένους της εφημερίδας «Απογευματινή» η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα να τεθεί η εκδοτική εταιρεία σε καθεστώς πτώχευσης.
Το δικαστήριο, στο οποίο είχε προσφύγει η ιδιοκτησία της εφημερίδας προκειμένου να μην καταβάλει τα χρέη της προς τους πιστωτές της, φαίνεται πως δέχτηκε τη θέση της πλειονότητας των πιστωτών, ότι δηλαδή δεν είχε προηγηθεί από την επιχείρηση στάση πληρωμών, καθώς και ότι ήταν «βιώσιμη».
Μάλιστα, κατά τη συζήτηση τον περασμένο Απρίλιο, οι 130 εργαζόμενοι της «Απογευματινής», που πλέον νόμιμα μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, είχαν αντιταχθεί στο αίτημα πτώχευσης του βασικού μετόχου της εταιρείας, Π. Σαραντόπουλου.
Ετσι πλέον, με την έκδοση της δικαστικής απόφασης, η ιδιοκτησία καλείται να καταβάλει τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η «Απογευματινή» είχε υπαχθεί στο άρθρο 99 περί ρύθμισης χρεών, αίτηση η οποία αποσύρθηκε την ημέρα της συζήτησής της. Στη συνέχεια, η ιδιοκτησία υπέβαλε αίτηση υπαγωγής της σε καθεστώς πτώχευσης.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας: Καλό κλίμα, καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στον 6ο γύρο

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία - Τι …