Με αστυνομική ταυτότητα για εξετάσεις στους γιατρούς του ΙΚΑ

imageΑκόμη και την αστυνομική ταυτότητα των ασφαλισμένων που προσέρχονται για εξέταση στους γιατρούς του ΙΚΑ,θα πρέπει να τσεκάρουν οι γιατροί σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ .

Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος οι γιατροί θα πρέπει να ελέγχουν προσεκτικά τα στοιχεία τα οποία αναγράφονται στο βιβλιάριο ασθενείας και αν υπάρχουν υπόνοιες, ότι το βιβλιάριο χρησιμοποιείται από άτομο που δεν είναι ασφαλισμένο, να προχωρούν σε έλεγχο της αστυνομικής ταυτότητας.
Ο Διοικητής του ΙΚΑ επισημαίνει ότι είναι αυτονόητη η υποχρέωση των γιατρών να λαμβάνουν κάθε μέτρο, προκειμένου να βεβαιώνονται, ότι οι παροχές κάθε είδους θα δίδονται μόνο σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ και να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Ιδρύματος.
Η εγκύκλιος εκδόθηκε μετά από σχετική καταγγελία ασφαλισμένου, σύμφωνα με την οποία, διαπιστώθηκε χρήση ατομικού βιβλιαρίου υγείας για τη χορήγηση παροχών, από άτομο που δεν ήταν δικαιούχος.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …