Κόβουν τις συντάξεις των «ρετιρέ» δημοσίου και ΔΕΚΟ με τα νέα μέτρα

«Μαχαίρι» στις συντάξεις του δημοσίου και των ΔΕΚΟ –Τραπεζών, εδώ και τώρα , απαιτεί η Τρόικα, που θεωρεί ότι είναι ιδιαίτερα υψηλές και αν δεν υπάρξει περικοπή , μαζί με τα άλλα μέτρα , απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων , εργασιακή εφεδρεία , μισθολόγιο , θα συνεχίσει να υπάρχει έλλειμμα στο δημόσιο και έτσι η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός στόχων υλοποίησης του μεσοπρόθεσμου και κατά συνέπεια της καταβολής των δόσεων της χρηματοδότησης .
Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για πρόβλημα στην

 καταβολή των συντάξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ .
Ετσι μελετούνται τρόποι ξεπεράσματος της ταμειακής κρίσης κύρια με μετάθεση των ημερομηνιών καταβολής των συντάξεων αν και στελέχη των ταμείων διαψεύδουν αυτό το ενδεχόμενο
Πάντως, το θέμα φαίνεται να διευθετείτε με εσωτερικούς δανεισμούς , όπως με δανεισμό του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με 100 εκατ. ευρώ από το ΤΑΠ-ΔΕΗ και 100 εκατ. ευρώ από το ΕΤΕΑΜ. Η περίοδος του δανείου αφορά στο δεκαπενθήμερο 9/9/2011 έως 4/10/2011 και διέπεται με επιτόκιο αντίστοιχο του ποσοστού απόδοσης του «Κοινού Κεφαλαίου ΝΠΔΔ και Ασφαλιστικών Φορέων» (Κοινό Κεφάλαιο).
Παράλληλα, με αποφάσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, εγκρίθηκε η διάθεση ποσού 45.086.638,51 ευρώ σε βάρος της πίστωσης του Προϋπολογισμού Εξόδων του υπουργείου για το οικονομικό έτος 2011 και την έκδοση ισόποσου εντάλματος πληρωμής για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την καταβολή του ΕΚΑΣ μηνός Σεπτεμβρίου.
Επίσης, με άλλη απόφαση του υπουργού εγκρίθηκε η διάθεση ποσού 22.460.298,40 εκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό του υπουργείου υπέρ του ΟΑΕΕ για την καταβολή του ΕΚΑΣ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συντάξεις "ρετιρέ" δεν δίδονται χαριστικά στους δικαιούχους, αλλά είναι απόρροια των ασφαλιστικών εισφορών που επί δεκαετίες κατέβαλλαν στο σύστημα, προκειμένου να λάβουν μια αξιοπρεπή σύνταξη.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας: Καλό κλίμα, καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στον 6ο γύρο

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία - Τι …