Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Δελτίο τύπου

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μετά από 134 χρόνια συνεχούς παρουσίας δίπλα στον άνθρωπο, συνοδοιπόρος και αρωγός της Πολιτείας σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας της χώρας μας, μέλος της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής οργάνωσης στον κόσμο, σύμβολο ανθρωπιστικής προσφοράς χωρίς σύνορα, αφέθηκε στην κατάρρευση.. λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας και ανεπάρκειας του Διοικητικού του Συμβουλίου αλλά και της έλλειψης σεβασμού και αναγνώρισης του έργου του ΕΕΣ, από τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Υπουργείο Οικονομικών, καθώς δεν εκπληρώνουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους απέναντι στον ΕΕΣ παραβαίνοντας νόμους του Κράτους.
Οι 550 εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε

 όλη την Ελλάδα, (επαγγελματίες νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, διασώστες, διοικητικοί υπάλληλοι και εργατοτεχνικό προσωπικό) έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, αφού παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε συνεχείς μήνες και χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα ένα σχέδιο επιβίωσης του Οργανισμού αλλά και εργασιακό μέλλον για τους υπαλλήλους του.
Όλο αυτό το διάστημα ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Ε.Ε.Σ. εξήντλησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έπρεπε να γίνουν, με συνεχείς παρεμβάσεις του τόσο στα συναρμόδια Υπουργεία (Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργείο Οικονομικών-Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Βουλή των Ελλήνων) και οι εργαζόμενοι με συνεχείς πορείες διαμαρτυρίας προσπάθησαν να ασκήσουν πιέσεις προκειμένου να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία.
Παρά τις συνεχείς στάσεις εργασίας και το γεγονός ότι επί πέντε μήνες οι εργαζόμενοι στον Ε.Ε.Σ. παραμένουν απλήρωτοι, σεβόμενοι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Οργανισμού και τις ανθρωπιστικές Αρχές του, με ευσυνειδησία και ευαισθησία, καταβάλλουν καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μη διαταραχθεί στο ελάχιστο η παροχή υπηρεσιών στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Το μέχρι πριν από λίγο καιρό αδιανόητο ενδεχόμενο να πάψει να υφίσταται ο Ε.Ε.Σ. εμφανίζεται σήμερα ως μια σοβαρή πιθανότητα, λόγω της ανυπαρξίας πολιτικής βούλησης και της ανεπάρκειας των διοικούντων του Οργανισμού.
Καλούμε τους Έλληνες πολίτες, τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας, τους 20.000 Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. σε όλη την Ελλάδα, τα μέλη του Ε.Ε.Σ. με δικαίωμα ψήφου στις Γενικές Συνελεύσεις, να ενώσουν τη διαμαρτυρία τους με τους εργαζόμενους ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για το μέλλον του Οργανισμού και να μην εγκαταλειφθούν στην τύχη τους οι χιλιάδες ωφελούμενοι από τις Υπηρεσίες του (άστεγοι, αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία και γενικότερα άλλες κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες).
Για τους προαναφερόμενους λόγους αποφασίστηκε κατάληψη των Κεντρικών γραφείων του ΕΕΣ  (Λυκαβηττού 1 Αθήνα).
Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΕΣ
Πληροφορίες: Κος Νίκος Πανταζόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ε.Ε.Σ. Τηλ: 6945 823745
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3% «έπεσε» ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο

Σε ετήσια σύγκριση καταγράφηκαν ανατιμήσεις σε: ψωμί, κρεάς, ψάρια, γαλακτοκομικά, ελαια και λίπη, φρούτα και …