Εξώδικο υπαλλήλων κατά της μετεγκατάστασης στο κτίριο του Κεράνη

Εξώδικο υπαλλήλων κατά της μετεγκατάστασης στο κτίριο του ΚεράνηΤην κατηγορηματική τους άρνηση να μετακομίσουν στο ανακατασκευασμένο κτίριο των αποθηκών Κεράνη στην οδό Θηβών εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών σε εξώδικο που έστειλαν στην ηγεσία του υπουργείου.
Αντιδρώντας στην απόφαση που έχει υπογράψει ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Παντελής Οικονόμου και με την οποία προβλέπεται η μεταστέγαση των υπηρεσιών του υπουργείου στο τέλος του χρόνου, οι εργαζόμενοι το χαρακτηρίζουν ακατάλληλο.
Η μεταστέγαση αποφασίστηκε στα

 πλαίσια της περιστολής των κρατικών δαπανών καθώς το κτίριο ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και παραχωρείται στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ το κτίριο της οδού Καραγεώργη Σερβίας είναι νοικιασμένο.
Στο εξώδικο που έστειλαν η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Νομού Αττικής και Κυκλάδων, αφού επισημαίνουν την ακαταλληλότητα του κτιρίου, χωρίς όμως συγκεκριμένα επιχειρήματα, καταγγέλλουν αρχικά «τις εν κρυπτώ ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας»και σημειώνουν ότι οι διαδικασίες για τη μεταφορά των υπηρεσιών του υπουργείου δεν αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, στο site της Διαύγειας.
Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι ζητούν το πόρισμα της επιτροπής που συστάθηκε με αντικείμενο εργασίας την κτιριολογική μελέτη εγκατάστασης υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών σε νέο κτήριο, καθώς και αντίγραφο της τελευταίας αναθεώρησης της οικοδομικής άδειας και των μελετών στις οποίες βασίστηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την καταλληλότητα του «Κεράνης».
Τέλος, στο εξώδικό τους οι εργαζόμενοι ζητούν το πιστοποιητικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της αρμόδιας Διεύθυνσης Πολεοδομίας που εγκρίνει τη συγκεκριμένη χρήση που σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ: Αυξημένο επίδομα σε 59.000 μητέρες – Τη Μεγάλη Τρίτη η καταβολή

Οι 58.912 γυναίκες που γέννησαν εντός του 2023 και έχουν λάβει ήδη το πλήρες ποσό …