Εργοστασιάρχης έβαλε εργάτες να μαζέψουν τις ελιές του!

Στη συλλογή ελαιοκάρπου, από τα ελαιόδενδρα που βρίσκονται στον περίβολο του εργοστασίου φωτοβολταϊκών Παναγάκου, στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν σήμερα, οι εργαζόμενοι της μονάδας, με εντολή του Διευθυντή, Δημήτρη Βαρβιτσιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρβιτσιώτης, συγκέντρωσε και πέρυσι ελαιόλαδο με τον ίδιο τρόπο, το οποίο λέγεται ότι χρησιμοποίησε για δική του χρήση και κατανάλωση.
Ορισμένοι από τους εργαζόμενους, φέρεται να αρνήθηκαν να προχωρήσουν σ΄ αυτή την

εργασία, η οποία ουδεμία σχέση έχει, με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Παράλληλα, το Σωματείο των εργαζομένων, ετοιμάζεται να ενημερώσει όλους τους αρμοδίους φορείς (Εργατικό Κέντρο, Επιθεώρηση Εργασίας κ.λπ.).
Υπενθυμίζεται, ότι στις 14 Δεκεμβρίου, ανα­κοινώθηκε από τη διοίκηση, ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 26 άτομα. Με αφορμή το γεγονός αυτό ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε ερώτηση στους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στην οποία γινόταν γνωστό και στην Βουλή πλέον, ότι τα προβλήματα στη συγκεκρι­μένη μονάδα έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι, οπότε έχουν απολυ­θεί μέχρι σήμερα, περίπου 100 ερ­γαζόμενοι. Η βιομηχανία είχε ξεκινήσει τη λειτουργία της με την προοπτι­κή να απασχολήσει περίπου 300 άτομα προσωπικό και σήμερα ερ­γάζονται σε αυτήν περίπου 110 άτομα.
Η Διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων την πρόθεσή της να θέσει σε διαθεσιμότητα ένα ποσοστό εργαζομένων (26 άτομα), από 15 Δεκεμβρίου 2011 μέχρι 31 Ιανουαρίου 2012, ενώ δεν έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζομένων για να υπάρξει διαθεσιμότητα (εάν αυτή είναι αναγκαία) εκ περιτροπής, συμπεριλαμβάνοντας το σύνολο των εργαζομένων και όχι μονό 26 συγκεκριμένα άτομα.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Μετά τη Νίσυρο στην Κω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Οι κάτοικοι του νησιού του μετέφεραν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως ως προς τις …