Σ.Τ.ΤΗΛ.Ν.Ε: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Ρ ΓΙΑ TELE TIME

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Κύριε Πρόεδρε

Ενόψει των αποφάσεων της  Ανεξάρτητης Αρχής της οποίας προεδρεύετε που αφορούν στον τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας TELETIME, τα συνδικαλιστικά σωματεία δημοσιογράφων (        Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.), και τεχνικών (Σ.Τ.ΤΗΛ.Ν.Ε.) επιθυμούμε δια της παρούσης να καταθέσουμε για ακόμη μια φορά την αγωνία μας για το μέλλον του ιστορικού καναλιού.

Όπως σας είναι ήδη γνωστό, η διοίκηση του teletime έχει
προχωρήσει ήδη από τα μέσα του 2010 και μέχρι τον  Ιούλιο του 2011 στην απόλυση του συνόλου των δημοσιογράφων που απασχολούσε, καθώς και της συντριπτικής πλειοψηφίας των τεχνικών.

Σήμερα στο κανάλι παραμένουν τέσσερις (4) τεχνικοί (κυρίως ροής προγράμματος και control) και κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι (λογιστές, γραμματεία κτλ).

Αποτέλεσμα της αποψίλωσης του δημοσιογραφικού και τεχνικού τομέα του καναλιού ήταν η πλήρης παύση οποιασδήποτε ενημερωτικής εκπομπής, των δελτίων ειδήσεων συμπεριλαμβανομένων, ήδη από τις αρχές Ιούλιου του 2011 (8/7/11).

Κατά την γνώμη μας, η παντελής απουσία ενημερωτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων επί εξάμηνο συνιστά κατάφωρη παραβίαση της προσωρινής άδειας ενημερωτικού χαρακτήρα που έχει δοθεί στο TELETIME από την πολιτεία.

Ως εκ τούτου,, κοινή απαίτηση των σωματείων που εκπροσωπούμε και θεωρούμε και των πολιτών της νοτιοδυτικής Ελλάδας, είναι να επαναλειτουργήσει άμεσα το TELETIME εντός των πλαισίων της άδειας που διαθέτει.

Εξυπακούεται ότι μας βρίσκει κάθετα αντίθετους οποιαδήποτε σκέψη μετατροπής του σταθμού από ενημερωτικό σε ψυχαγωγικό,  καθώς αυτό θα σήμαινε παραμονή στην ανεργία για πολλούς συναδέλφους μας δημοσιογράφους και τεχνικούς.

 
Θεωρούμε  επίσης ότι την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα μας οι πολίτες έχουν ανάγκη την δυνατότητα έκφρασης που τους παρέχουν καθημερινά τα περιφερειακά (κυρίως) μέσα ενημέρωσης .

Παρακαλούμε τέλος, όπως κληθούμε  σε ακρόαση προκειμένου να καταθέσουμε τις απόψεις μας σε σχέση με το TELETIME πριν την λήψη των τελικών αποφάσεων σας
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

«Παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης στους ευάλωτους - Τα σενάρια και οι προϋποθέσεις

Τα έσοδα από τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής αναμένεται να κατευθυνθούν προς εκείνους που πλήττονται …