Απάτη μαμούθ στα ασφαλιστικά ταμεία με υπερκοστολογίσεις ιατρικών ειδών

Πόρισμα καταπέλτης του ΣΔΟΕ αποτελεί ουσιαστικά μια ακτινογραφία για τον τρόπο αφαίμαξης των ασφαλιστικών ταμείων από ένα παραϊατρικό κύκλωμα το οποίο δρα υπό την ανοχή του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα, με το capital.gr δυο μεγάλα νοσοκομεία της χώρας με ειδίκευση σε προβλήματα καρδιάς, ένα δημόσιο και ένα ιδιωτικό, μια εταιρία προμήθειας ιατρικών ειδών που αφορούν στην καρδιά και προφανώς κάποιοι μεγαλογιατροί καρδιολόγοι, σε αγαστή συνεργασία κατάφερναν να πλουτίζουν πουλώντας σε ασθενείς (και κατ΄επέκταση στα ταμεία που τελικά πλήρωναν) ιατρικά είδη υπερ-κοστολογημένα από 294% έως 816%. Τα παραδείγματα είναι απτά:
Μηχανική βαλβίδα καρδιάς τιμολογήθηκε από

την Ιταλική παρασκευάστρια εταιρία 1.225 ευρώ και κατέληξε να πουληθεί από την ελληνική εταιρία σε ασθενή ιδιωτικού νοσοκομείου 4.830 ευρώ (κέρδος 294%)
Ημίσκληρος δακτύλιος αγοράστηκε με 420 ευρώ ανά τεμάχιο και πουλήθηκε σε ασθενή του ίδιου νοσοκομείου με 3.850 ευρώ (κέρδος 816%).
Τριγλώχινας δακτύλιος αγοράστηκε 360 ευρώ και πουλήθηκε 3.150 ευρώ (κέρδος 775%).
Όπως αναφέρεται στο πόρισμα «και τα τρία είδη τοποθετήθηκαν σε ασθενή ασφαλισμένο στο ΙΚΑ και το ταμείο επιβαρύνθηκε με το κόστος όπως αυτό διαμορφώθηκε από τη μερικώς εικονική τιμολόγηση (υπερτιμολόγηση)».Σε ασθενή ασφαλισμένο στον ΟΓΑ τοποθετήθηκαν άλλα ιατρικά είδη και το ταμείο βέβαια κλήθηκε να πληρώσει τα σπασμένα:
Μηχανική βαλβίδα καρδιάς αγοράστηκε με 1.225 ευρώ από την ίδια (πάντα) Ιταλική εταιρία και πουλήθηκε τελικά από την ελληνική εταιρία με 5.450 ευρώ (κέρδος 344%).
Η κομπίνα που φέρεται να είχε στηθεί από τη συγκεκριμένη εταιρεία που έχει έδρα στο κέντρο της Αθήνας και ως ιδιοκτήτες είναι ένα ζευγάρι επιχειρηματιών, όπως τουλάχιστον αναφέρει το πόρισμα του ΣΔΟΕ, απέφερε από την υπερ-κοστολόγηση τα 6 τελευταία χρόνια (και με βάσει όσα τιμολόγια κατάφεραν να συλλέξουν) πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ τα οποία βέβαια επιβαρύνθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Το μέγεθος βέβαια είναι ενδεικτικό αφού μιλάμε μόνο για δύο νοσοκομεία, μόνο για μια εταιρία και μόνο για καρδιολογικά είδη και βέβαια το ποσό μετατρέπεται προφανώς σε δις ευρώ αν αθροιστούν προμηθευτές, φαρμακευτικά είδη, νοσοκομεία, ασθενείς και βέβαια οι γιατροί. χρησιμοποιούνταν και ως «ωφέλιμες πληρωμές» σε μεσάζοντες μεγαλογιατρούς. Πως ήταν αφορολόγητα;

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς θα ρυθμιστούν τα ασφαλιστικά χρέη της πανδημίας

Μέτρα για την ελάφρυνση των πληγέντων της πανδημίας, με στόχο να διευκολυνθούν για να αντιμετωπίσουν …