ΓΣΕΕ: ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΣΤΑ «ΝΥΧΙΑ» ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
1/2/2012
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την ανεξέλεγκτη δράση και πρακτική των εναλλακτικών παρόχων (ΔΕΗ και ΟΤΕ)  οι οποίοι πλουτίζουν εις βάρος των Ελλήνων καταναλωτών και των Δημοσίων Επιχειρήσεων ποδοπατώντας κάθε έννοια δικαίου και υποχρεώσεων.
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές για την απελευθέρωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, για τα οποία η Συνομοσπονδία είχε εκφράσει τη ριζική διαφωνία της και είχε επισημάνει τους τεράστιους κινδύνους για το δημόσιο συμφέρον, είναι τώρα πλέον ορατά. Τα φέσια στη ΔΕΗ και στον ΔΕΣΜΗΕ από δύο ιδιωτικές εταιρείες, εναλλακτικούς παρόχους, την ENERGA και την HELLAS POWER ξεπερνούν τα 200 εκ. Ευρώ, χρήματα που θα κληθούν να πληρώσουν πάλι οι Έλληνες πολίτες.
Τα αποτελέσματα της λεγόμενης

«απελευθέρωσης της αγοράς» και ιδιωτικοποίησης των εταιρειών κοινωνικών υπηρεσιών όπως ρεύμα, τηλεπικοινωνίες, νερό, κ.λπ. είναι άκρως καταστροφικά για τους πολίτες και τα δημόσια οικονομικά, ενώ λειτουργούν σε βάρος των ανυποψίαστων πολιτών.

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία στενάζει από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, την ώρα που τα χαράτσια διαδέχονται το ένα το άλλο και η λίστα των ανέργων μεγαλώνει μέρα με την ημέρα, το «πάρτυ» των κερδοσκόπων συνεχίζεται με τους αρμόδιους υπουργούς, τη δικαιοσύνη και τις ρυθμιστικές αρχές (ΡΑΕ, ΕΕΤΤ) να στέκονται απλοί παρατηρητές.
Η ΓΣΕΕ καλεί την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία να παρέμβουν άμεσα και να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο και τις αρμοδιότητες των ρυθμιστικών αρχών, καθώς και τη λειτουργία και τις υποχρεώσεις των εναλλακτικών παρόχων.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …