ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Οι Ολλανδοί καθαριστές αντιπαλεύουν την "ΑΟΡΑΤΟΤΗΤΑ" τους στην Κοινωνία

Striking cleaners.Του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου

Χιλιάδες Ολλανδοί καθαριστές, μέλη του συνδικάτου FNV Bondenoten,  αντιπαλεύουν την «αορατότητα» τους στην κοινωνία.

Βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις για περισσότερο από 30 ημέρες, απαιτώντας σεβασμό στην εργασία. Η εργασία των καθαριστών είναι σημαντική: παρέχει μια υγιή και καθαρή ατμόσφαιρα στους ανώτερους υπαλλήλους, τους γιατρούς, τους τραπεζίτες και τους υπουργούς. Οι καθαριστές δεν ζητούν τα εκατομμύρια ή τους μεγάλους πλούτους. Θέλουν ακριβώς τα συνηθισμένα πράγματα, όπως η αμοιβή στις αναρρωτικές άδειες, η ασφάλεια των ωρομισθίων και μια δίκαιη αμοιβή για να φροντίσουν τις οικογένειές τους.

Οι μεγάλοι, πλούσιοι πελάτες όπως η Philips, ING, Ahold, τα ολλανδικά κυβερνητικά υπουργεία, οι οικονομικές εφορίες και τα

πανεπιστήμια αναμένουν ανέφικτα θαύματα για τα  φτηνά συμβόλαια καθαρισμού που υπογράφουν.

Τα μέλη του FNV Bondgenoten χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Το ERGASIANEWS καλεί όλους τους συναδέλφους να υποστηρίξουν τους Ολλανδούς καθαριστές και να στείλετε ένα μήνυμα (εδώ) στους προϊσταμένους τους και στους σημαντικότερους πελάτες: Ο Hans Simons είναι ο πρόεδρος της εργοδοτικής οργάνωσης Anton Witte και είναι ο κύριος διαπραγματευτής για τους εργοδότες. Ο Hans Schelbergen είναι αρμόδιος για συμβάσεις καθαριότητας στην Philips, η οποία κόβει 1,3 εκατομμύρια euro από τον προϋπολογισμό καθαριότητας, πληρώνοντας 3 εκατομμύρια euro σε έξι ανώτερους υπαλλήλους. Ο Peter Specker είναι αρμόδιος για την εργολαβία κυβερνητικού καθαρισμού. Οι Ολλανδοί καθαριστές ζητούν από τους φίλους τους σε όλη την υδρόγειο να υποστηρίξουν την εξέγερσή των «αοράτων». Σας καλούν να μην είστε ποτέ σιωπηλοί ή «αόρατοι». Η τιμή του outsourcing είναι η ίδια σε όλη την υδρόγειο: έχει τα αρνητικά αποτελέσματα στην ποιότητα, την υγεία και την ευημερία.
Οι καθαριστές των  Κάτω Χωρών, που έχουν ρίζες σε όλες τις χώρες του κόσμου, στέκονται όρθιοι, με φωνή δυνατή και σαφή:  SCHOONGENOEG (Καθαρίστε Αρκετά!)
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μάντζος στον ΣΚΑΪ 100.3: Άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Πώς σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί και …