Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος για την υποστήριξη 642 ανέργων της εταιρίας ALDI στη Δυτική Ελλάδα

Πρόγραμμα υποστήριξης των απολυμένων της ALDI : Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος για την υποστήριξη 642 ανέργων της εταιρίας ALDI Supermarkets, η οποία διέκοψε πρόσφατα τη λειτουργία της στην Ελλάδα και προχώρησε
Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος για την υποστήριξη 642 ανέργων της εταιρίας ALDI Supermarkets, η οποία διέκοψε πρόσφατα τη λειτουργία της στην Ελλάδα και προχώρησε σε ομαδικές απολύσεις.
Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 4.490.000 ευρώ, υλοποιείται μετά

από αίτημα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, που συστήθηκε κατ' εφαρμογή του Κανονισμού 1927/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Μέσω του Ταμείου παρέχεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η δυνατότητα χρηματοδότησης των κρατών μελών, για τη λήψη μέτρων στήριξης των εργαζομένων, οι οποίοι απολύονται λόγω μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών που επιφέρει η παγκοσμιοποίηση. Το Ταμείο λειτουργεί από το 2007, όμως η πρώτη αίτηση από τη χώρα μας υποβλήθηκε το Μάιο του 2011.
Μετά από ανοιχτή Πρόσκληση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και 'Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας επελέγη, κατόπιν αξιολόγησης, το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) ως δικαιούχος για την υλοποίηση ολοκληρωμένης δέσμης μέτρων (επαγγελματική καθοδήγηση και υποστήριξη για την ανεύρεση εργασίας, επαγγελματική κατάρτιση και επανακατάρτιση και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της επιχορήγησης για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων».
Οι περιοχές στις οποίες θα υλοποιηθούν οι δράσεις είναι οι 9 περιφέρειες στις οποίες λειτουργούσε η επιχείρηση, δηλαδή η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, η Κεντρική Μακεδονία, η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Στερεά Ελλάδα, η Αττική, η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος.
Ήδη, η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και 'Άλλων Πόρων έχει έρθει σε επαφή με τα Επιμελητήρια και Εργατικά κέντρα για την υπόδειξη ανάλογων περιπτώσεων ομαδικών απολύσεων, ούτως ώστε να ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες αιτήσεις.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Σχόλιο για Κασσελάκη για τη συνάντηση με Πρόεδρο Δημοκρατίας

«Πώς γίνεται να μιλά για τα προβλήματα του Ελληνισμού της Διασποράς, ο πρόεδρος του κόμματος …