ΓΣΕΕ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΕΚ & ΟΕΕ = ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΩΝ & ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση για κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας με το αστείο επιχείρημα της εξοικονόμησης πόρων του δημοσίου. 
Οι δύο οργανισμοί στηρίζουν μέσω των προγραμμάτων τους, τα οποία χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων – εργοδοτών, χιλιάδες οικογένειες χαμηλόμισθων αλλά και τη μικρομεσαία αγορά. 
Η Συνομοσπονδία είχε

συνάντηση σήμερα με την Ομοσπονδία (ΠΟΠΟΚΠ), και τα σωματεία των εργαζομένων στον Ο.Ε.Ε και Ο.Ε.Κ ,  κατά την οποία αποφασίστηκε να συνεχιστούν και να ενταθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση η οποία θα κατοχυρώνει τη συνέχιση της λειτουργίας των δύο αυτών οργανισμών. 

Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ, όπως και πολλούς άλλους οργανισμούς που έχουν περιληφθεί στο νέο μνημόνιο, ακυρώνουν βασικές κατακτήσεις ενώ οδηγούν στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων αποκαλύπτοντας την πραγματική στόχευση των παρεμβάσεων της Τρόικα. 
Στόχευση που έχει να κάνει με την ακύρωση και εξουδετέρωση βασικών κοινωνικών δραστηριοτήτων αλλά και την παρεμπόδιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των «ενοχλητικών» συνδικάτων. 
Η ΓΣΕΕ Θα συνεχίσει  τον αγώνα ενάντια στη λαίλαπα των μέτρων που περιλαμβάνονται στη νέα δανειακή σύμβαση και μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων του Ο.Ε.Ε και του Ο.Ε.Κ θα αντιπαλέψει με κάθε μέσο και τρόπο  την ακύρωση της πρόβλεψης για την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χαρδαλιάς: «Θεμελιώνουμε τους όρους για το σύγχρονο αυτοδιοικητικό μοντέλο»

Την εισήγησή του για τη σύνθεση και στελέχωση των 13 θεματικών Περιφερειακών Επιτροπών της ΕΝΠΕ …