ΥπΟικ: Κανονικά οι πληρωμές διπλωματών και υπαλλήλων του εξωτερικού

«Η μισθοδοσία των εργαζομένων στο εξωτερικό καταβάλλεται διαχρονικά ανά δίμηνο με χρηματικό ένταλμα για την έκδοση του οποίου απαιτείται προληπτικός έλεγχος», αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδοντας ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην πληρωμή διπλωματών και υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, σε απάντηση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Τα Νέα» με τίτλο «Διπλωμάτες ζουν με δανεικά» και στο οποίο αναφέρεται ότι «το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στις αρχές Ιανουαρίου, όταν διπλωμάτες και υπάλληλοι που

υπηρετούν στο εξωτερικό ενημερώθηκαν ότι η μισθοδοσία τους, η οποία καταβάλλεται ανά δίμηνο, θα καθυστερήσει έξι εβδομάδες λόγω... λάθους της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβριο και η μισθοδοσία τους δεν αναμένεται πριν από τις 24 Φεβρουαρίου. Δεν είναι λίγοι μάλιστα όσοι μιλούν για σκόπιμη καθυστέρηση, προκειμένου να εμφανιστεί χαμηλότερο το έλλειμμα» σημειώνονται τα εξής:

- Η μισθοδοσία των εργαζομένων στο εξωτερικό καταβάλλεται διαχρονικά ανά δίμηνο με χρηματικό ένταλμα για την έκδοση του οποίου απαιτείται προληπτικός έλεγχος.
- Για την πληρωμή του διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι εξωτερικού έχουν ήδη λάβει τη μισθοδοσία τους, στις 13 Φεβρουαρίου. Ο λόγος της μη πληρωμής τους τον Ιανουάριο δεν αποτελεί «λάθος» της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Απλώς το Δημόσιο Λογιστικό δεν επιτρέπει την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής τον Δεκέμβριο με προκαταβολική χρησιμοποίηση πιστώσεων του επόμενου έτους. Εξού και η πληρωμή για το δίμηνο Μάρτιου – Απριλίου θα πραγματοποιηθεί 13 Μαρτίου. Απόδειξη τούτου είναι ότι το δώρο Χριστουγέννων καταβλήθηκε από 25 Νοεμβρίου, διότι προερχόταν από πιστώσεις του 2011.
- Τέλος, η εκτίμηση ορισμένων, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ότι η «αναβολή» - όπως χαρακτηρίζεται - καταβολής της μισθοδοσίας αποτέλεσε «τακτική εμφάνισης χαμηλότερου ελλείμματος», είναι ανάξια διάψευσης διότι δείχνει παντελή άγνοια των δημοσιονομικών κανόνων, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …