ΕΝ.ΚΛΩ: Αγωγές και από τους εργαζόμενους

Του Δημήτρη Διαμαντίδη
Ξεκίνησε ο «χορός» των αγωγών και της διενέργειας πλειστηριασμών εις βάρος της εισηγμένης «ΕΝ.ΚΛΩ.» με το καινούριο στοιχείο να προκύπτει από το γεγονός ότι πλέον κατά της εταιρείας στράφηκαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους.
Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να διασώσουν τις οφειλές προς αυτούς, καθώς ήδη άρχισε να αποψιλώνεται η επιχείρηση, αφού ενδεικτικά προχθές εκτελέστηκε πλειστηριασμός στη μονάδα της πρώην «Όττο-Έβρος» στην Αλεξανδρούπολη και ένα τμήμα του μηχανολογικού εξοπλισμού της πωλήθηκε.

Την ίδια στιγμή, η

αποχή των δικηγόρων απέτρεψε την εκδίκαση στην Αθήνα αίτησης πτώχευσης από αυστριακό βιομηχανικό όμιλο και η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 4 Απριλίου.

Ο συγκεκριμένος όμιλος έχει λαμβάνειν περίπου 700 χιλ. ευρώ από το 2003 και μέχρι στιγμής με παρεμβάσεις της διοίκησης της εισηγμένης δεν προχωρούσε στην περάτωση της σχετικής δικαστικής διαδικασίας. Όσον αφορά στους εργαζόμενους, προχθές στα δικαστήρια της Βέροιας εκδικάστηκαν (κατόπιν άδειας του δικηγόρου από τον τοπικό δικηγορικό σύλλογο) δύο αγωγές εις βάρος της «ΕΝ.ΚΛΩ.».
Η πρώτη αγωγή υποβλήθηκε από 110 εργαζόμενους, απλήρωτους επί 3 χρόνια και η δεύτερη από 90 απολυμένους της «ΕΝ.ΚΛΩ.», που έλαβαν μόνο τα 5 από τα 24 μέρη των αποζημιώσεών τους. Ανάλογες αγωγές εκτιμάται ότι θα κατατεθούν από τους εργαζόμενους σ' όλη τη χώρα. Στους 580 εργαζόμενους οφείλονται 30 εκατ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζονται οι αποζημιώσεις), ενώ εάν πτωχεύσει η εταιρεία και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης, το ποσό μπορεί να ξεπεράσει τα 35 εκατ. ευρώ.
Στα 30 εκατ. ευρώ ανέρχεται η οφειλή της επιχείρησης στο ΙΚΑ και πλέον το ποσό, που θα αποφέρει κάθε πώληση περιουσιακού στοιχείου (εκ των πλειστηριασμών), θα κατανέμεται εξ ημισείας στους εργαζομένους και το ΙΚΑ και, εφόσον εξοφληθούν οι απαιτήσεις τους, θα έρθει και η σειρά των υπολοίπων πιστωτών.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Υποκρισία οι δηλώσεις Κασσελάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ άσκησε κριτική σε δηλώσεις του Στέφανο Κασσελάκη περί καπηλείας του …