Κίνα: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε «χημικό» εργοστάσιο

Δεκάδες εργαζόμενοι αγνοούνται και σήμερα έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε χημικό εργοστάσιο στην επαρχία Χέμπεϊ της βόρειας Κίνας. Απο την έκρηξη σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 46.

Οι τραυματισμένοι βρέθηκαν στο εργοστάσιο της Hebei Keeperchemical Industries Co μετά την έκρηξη και την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε αμέσως μετά.

Εκφράζονται φόβοι ότι πολλοί ακόμη εργαζόμενοι είναι νεκροί ή

αγνοούνται, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα. Υπενθυμίζεται ότι περίπου 100 εργαζόμενοι δούλευαν στο εργοστάσιο τη στιγμή της έκρηξης.

Τα σωστικά συνεργεία ανέστειλαν ωστόσο το έργο τους αργά χθες εξαιτίας του κινδύνου να σημειωθούν νέες εκρήξεις και ξανάρχισαν έρευνες σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με κινεζικά δημοσιεύματα, η ισχύς της έκρηξης κατέστρεψε ένα κατάστημα και έσπασε παράθυρα σε απόσταση ως και δύο χιλιομέτρων.

Το εργοστάσιο κατασκευάζει εντομοκτόνα και είχε ανεγερθεί το 2005, με την επένδυση να υπολογίζεται σε 217 εκατ. γιούαν (34,5 εκατ. δολάρια, 25,6 εκατ. ευρώ). Το πρακτορείο Νέα Κίνα ανέφερε ότι το εργοστάσιο απασχολούσε μόνο μεγαλύτερους, παντρεμένους άνδρες διότι τα προϊόντα του είναι «εξαιρετικά τοξικά». 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …