Νέο σκάνδαλο στο ΙΚΑ αποκάλυψε το ΣΔΟΕ στην Κρήτη

 

Γιατροί είχαν στήσει βιομηχανία έκδοσης πλαστών αδειών ασθενείας, τις οποίες χορηγούσαν σε αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Pheme.gr συνελήφθησαν σήμερα από το ΣΔΟΕ δυο γιατροί του ΙΚΑ, ως εγκέφαλοι κυκλώματος που εξέδιδε έναντι αδράς αμοιβής πλαστές άδειες ασθενείας.
Έπειτα από έρευνα που διενήργησε το ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δυο κατηγορουμένων, βρέθηκαν ποσά άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, τα οποία δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματα τους.
Μάλιστα, πέραν των τραπεζικών τους λογαριασμός σε μια περίπτωση βρέθηκαν και θυρίδες με χρήματα, τα οποία προέρχονταν από την επικερδή επιχείρηση που είχαν στήσει σε βάρος του ΙΚΑ.
Όπως εκτιμάται οι δυο επίορκοι υπάλληλοι του ΙΚΑ χορηγούσαν πλαστές άδειες ασθενείας σε εκατοντάδες αλλοδαπούς εργαζόμενους από τη Ρουμανία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία.
Σε βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία, ενώ διοικητικές και άλλες κυρώσεις έχει ασκήσει η διοίκηση του ΙΚΑ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …