Θέσεις εργασίας στον Καναδά

Σημαία ΚαναδάΓια να εργαστείς στον Καναδά πρέπει πρώτα να έχεις καταφέρει να αποκτήσεις άδεια μετανάστευσης (οι Ελληνες δεν χρειάζονται βίζα), της οποία τα δικαιολογητικά είναι κάμποσα και η διαδικασία απόκτησης όχι ιδιαίτερα εύκολη.Η εργασία στον Καναδά είναι ταυτόχρονα εύκολη και δύσκολη. Ο Καναδάς δέχεται συγκεκριμένο νούμερο οικονομικών μεταναστών κάθε χρόνο, αλλά το κράτος έχει φροντίσει να γνωρίζει τις ανάγκες του και ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπάρχουν προγράμματα που επιτρέπουν σε εργαζόμενους συγκεκριμένων ειδικοτήτων να κάνουν αίτηση για κατάληψη συγκεκριμένης θέσης του εν λόγω προγράμματος για να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά η περίπτωσή του και τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης η εξέταση της μετανάστευσής του!
Ο κρατικός διαδικτυακός τόπος για εργασία στον Καναδά, όπου μπορεί κανείς να ενημερωθεί με σχετικά λινκ και για τη διαδικασία εργατικής μετανάστευσης, είναι ο

Working in Canada

Ο τυχερός-οί που έχουν συγγενείς στον Καναδά -άρα μπορούν να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής για εργασία στο Καναδά ευκολότερα- ή, οι έχοντες αμερικανική ή, βρετανική υπηκοότητα (άρα δεν χρειάζονται καν άδεια παραμονής), μάλλον δεν θα χρειαστεί ποτέ να αποταθούν στον κρατικό οργανισμό για την αγορά εργασίας, αφού πιθανότατα θα βρουν αυτό που τους ταιριάζει στον ιδιωτικό τομέα.
Μεταξύ πολλών άλλων και στους παρακάτω τόπους μπορεί κανείς να βρει πληθώρα επαγγελματικών ευκαιριών στον ιδιωτικό τομέα για να δουλέψει στον Καναδά.
Για όσους, δε, δεν επιθυμούν μόνιμη μετανάστευση αλλά αναζητούν εργασία για ένα μικρό χρονικό διάστημα (ενός έτους ας πούμε) για ευκολότερη διαβίωση τους χαλεπούς αυτούς καιρούς, την απόκτηση εμπειρίας και επιστροφή στην πατρίδα, η κατάσταση είναι μακράν ευκολότερη, καθώς οι άδεις προσωρινής διαμονής κι εργασίας είναι πολλαπλάσιες των μονίμων και χορηγούνται χαρακτηριστικά ευκολότερα σε όσους τις αιτούνται, ενώ υπάρχουν και γραφεία που τις τακτοποιούν και βρίσκουν και εργασία στον ενδιαφερόμενο με μια μικρή σχετικά αμοιβή. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η ιστοσελίδα BUNAC, ενώ ο σχετικός κρατικός οργανισμός που χειρίζεται τέτοιες αιτήσεις (έως 2 έτη προσωρινής εργασίας για απόκτηση εμπειρίας) βρίσκεται στην διεύθυνση International Experience Canada
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης στο podcast «The Globalist»: Στόχος μου ήταν πάντα να κάνω την Ελλάδα μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα

Η δεύτερη θητεία μου επικεντρώνεται στον «πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό» τόνισε στη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης …