ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε η ΓΣΕΕ για την διαπραταξιακή της απόφαση, να μην συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και να μην εμπλακεί στις συνταγματικές διαδικασίες για το σχηματισμό Κυβέρνησης, θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε ορισμένους ότι άλλο ο ρόλος του κόμματος και άλλος των συνδικάτων και των συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Η "ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" υποτίθεται ότι είναι μια πραγματικά "αυτόνομη" συνδικαλιστική παράταξη, που είναι ταγμένη στην εκπροσώπηση των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι κομματικών μηχανισμών και κομματαρχών.
Εντούτοις είδαμε τις τελευταίες ημέρες να εξαπολύει μια άνευ πρηγουμένου επίθεση στην ΓΣΕΕ και πολύ περισσότερο στην ΠΑΣΚΕ, διότι με κόσμιο τρόπο αρνήθηκε να
εμπλακεί στην πολιτική "φιέστα" σχηματισμού Κυβέρνησης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή στους κόλπους των συνδικάτων δηλώνει ότι είναι μια "αυτόνομη" συνδικαλιστική παράταξη και ως τέτοια ζητά την ψήφο των εργαζομένων.
Παρ’ όλα αυτά, πριν από 1,5 χρόνο περίπου, ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ κατέθετε  στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας το εξής αίτηµα (δείτε την παραπάνω φώτο): «Παρακαλούµε όπως µας χορηγήσετε αντίγραφο Μητρώου της Δύναµης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, προκειµένου να το χρησιµοποιήσουµε για λογαριασµό της συνδικαλιστικής παράταξης που υποστηρίζουµε “ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”».
Εάν το παραπάνω αίτημα χαρακτηρίζει την "αυτονομία" της "ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ" και υποδηλώνει σεβασμό στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους, τότε τι θα αιτηθεί άραγε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σε ανάλογη περίπτωση;

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος: Δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας

Ο βουλευτής, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, προσήλθε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων Παράσταση …