Απλήρωτοι 4 μήνες οι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Είναι πλέον γνωστό, ότι τα τελευταία έτη ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της ιστορίας του.

Μία κρίση που δεν σχετίζεται μόνο με τα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας, αλλά οφείλεται κατά κύριο λόγο στις εσωτερικές δομικές δυσλειτουργίες του, στην αδιαφορία της Διοίκησης και στην αδυναμία της ή μάλλον άρνησή της να παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο βιωσιμότητας του Οργανισμού, παρόλες τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί ώστε να βγει ο ΕΕΣ από το αδιέξοδο.


Αποτέλεσμα είναι η οικονομική και ηθική απαξίωση των εργαζομένων, που ενώ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς τους συνανθρώπους μας, παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες κάθε φορά.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης αναμφισβήτητα το αποδίδουμε στον επί σειρά ετών Πρόεδρο του ΕΕΣ κο Α. Μαρτίνη, που με τη συστηματική απουσία του από τον ΕΕΣ αδιαφόρησε πλήρως για το μέλλον του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού οργανισμού της χώρας μας και το έργο που, εκ των καταστατικών του συμβάσεων, πρέπει να προσφέρει.

Με έκπληξη, μόλις σήμερα, οι εργαζόμενοι του ΕΕΣ πληροφορήθηκαν, ότι το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, απαιτεί από τον ΕΕΣ πιστοποίηση οφειλής του ΕΕΣ προς το Νοσοκομείο Ε. Ντυνάν. Επειδή Πρόεδρος και στα 2 ιδρύματα τυγχάνει να είναι ο Α. Μαρτίνης, εγείρονται μεγάλες απορίες αλλά και ερωτήματα, για το πως προέκυψε οφειλή του ΕΕΣ προς το Ερρίκος Ντυνάν, όταν από τα περιουσιακά στοιχεία του ΕΕΣ δημιουργήθηκε το νοσοκομείο, ο οποίος και μετά την ιδρυτική πράξη του Νοσοκομείου επένδυσε ένα μεγάλο μέρος κινητής και ακίνητης περιουσίας του. Δηλαδή πως ο ΕΕΣ, ο οποίος δημιούργησε το Νοσοκομείο για να μπορεί να ενισχυθεί στο ανθρωπιστικό του έργο, βρίσκεται σήμερα να έχει οφειλές προς το Νοσοκομείο Ε. Ντυνάν.

Όπως επίσης γιατί άραγε επιλέγεται αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή, η πιστοποίηση οφειλής, ανεξαρτήτως της βασιμότητας της ή μη, από τον Πρόεδρο και των δύο Ιδρυμάτων.

Πως ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να προεδρεύει και στα δύο Ιδρύματα, όταν πλέον υπάρχει ή δημιουργείται τέτοια σύγκρουση συμφερόντων.

Οι εργαζόμενοι του ΕΕΣ απαιτούν, πρωτίστως, από τον Πρόεδρο Α. Μαρτίνη, τη διασφάλιση των Συμφερόντων του οργανισμού Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, και αν αυτό δεν μπορεί να το πράξει ή να το επιτύχει, τη παραίτησή του, προκειμένου ο ΕΕΣ να συνεχίσει με αξιοπιστία και προσήλωση το επί σειρά ετών αναγνωρισμένο έργο του με την παροχή υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.Ε.Σ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …